Boozoo Bajou - Remixes (Stereo Deluxe)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Smokers Delight


Intro: Peter Heider & Florian Seyberth aka "the Nuernberg based artist called Boozoo Bajou" veroverden in 2001 met hun debuutalbum, Satta, de harten van vele liefhebbers van dromerige muziek op het lage tempo. Bedwelmende dubby lounge, zwevend op een troebele oceaan van jointluchten. Op de vorig jaar verschenen compilatie Juke Joint verzamelden ze hun favoriete dub, soul, blues en zonondergangtunes, en in de tussentijd remixten ze andermans werk of lieten ze hun eigen tracks onder handen nemen. Veel ervan zijn niet langer verkrijgbaar, en omdat het van die aardige jongens zijn, verzamelden ze een groot aantal van deze remixen op een schijf. Hoeven wij niet te zoeken naar al die obscure 12-inches.

Tekst: Nico

Genre: Dubby downtempo
Bijzonderheden: Voorafgaand aan het debuutalbum Satta verschenen op het luisterrijke label Stereo Deluxe de 12-inches 'Night Over Manaus' en 'Under My Sensi'. Twee singles die het pad van succes van Boozoo Bajou effenden en talloze keren onder handen werden genomen. Mocht dit aan je voorbij zijn gegaan dan vind je op deze remixcompilatie de tot de verbeelding sprekende remixen van Les Demon Flowers, Thievery Corporation, Soulboy Collective en Trio Electrique terug. Remixen die het warme, dubby geluid van Boozoo Bajou wereldwijd op de kaart zetten. Maar Boozoo Bajou liet niets aan het toeval over, en plaatste zichzelf eind jaren negentig eveneens op de kaart met hun remix van Tosca's 'Chocolate Elvis', die niet ontbreekt. De kruisbestuiving met het Weense G-Stone Records uit zich hier verder in de warmbloedige percussiemix die The Funky Lowlives maakten van 'Divers', en de mix die Boozoo Bajou op hun beurt weer maakte van de Lowlives' 'Bellaluna'. Natuurlijk ontbreekt de remix niet die Boozoo Bajou maakte van Mousse T's 'Gourmet De Funk' en smakelijk is ook zeker de diepe, langgerekte dubreggae Melodica Cut die het tweetal maakte van hun eigen track 'Camioux'. Minstens zo bijzonder is de bluesy downtempo mix die het tweetal maakte van Common & May J. Blige's 'Come Close'. Een verzameling vol herkenbaars, maar dan net even anders. Trommeltjes, mondharmonica, echo's en delay's, bass, drums en warme synths. Een beetje Jamaica, een beetje Zuid-Amerika. En dat allemaal uit Neurnberg.
Hoogtepunt: Les Demon Flowers Remix van 'Under My Sensi' en de Melodica Cut van 'Camioux'
Dieptepunt: nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Boozoo Bajou's Satta en Juke Joint, A Selection of Excellent Music by Boozoo Bajou
Oordeel: 8

Meer info en Luisteren naar: Boozoo Bajou

Enkele (aanverwante) Love2Party recensies:
Juke Joint
Satta
Stereo DeLuxe One
Funky Lowlives - Cartouche
Kruder & Dorfmeister - G-Stone Book
A Family Affair
Tosca - Different Tastes of Honey

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws