Mijk van Dijk - Decade in the Mix (Superstition)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

74 Superstition-hoogtepunten uit de afgelopen 10 jaar op 1 cd


Intro: Ze begrijpen er niets meer van, daar op het kantoor van Superstition Records. Maar liefst 68 tracks gemixt, lieten ze op de cdhoes kalken. Maar als het aan labeleigenaar Mijk van Dijk ligt, kan het nog veel gekker. Hij mixte toch echt 74 tracks aan elkaar. En dat in 71 minuten en 36 seconden.

Tekst: Marcel

Genre: Melodieuze techno. Maar niet alleen zoals we die uit Detroit kennen. Tehnotrance uit Berlijn dan maar? Nee, een combinatie van die twee.
Bijzonderheden: Het tienjarige bestaan van 1 van Duitsland's belangrijkste dancelabels wordt gevierd met een mixalbum dat niet in je cd-rek mag ontbreken. Mijk van Dijk, die de samenstelling voor zijn rekening nam, heeft slim gebruik gemaakt van het steeds populairder wordende computerprogramma Ableton Live 2.0. Het is handige software waar je alle kanten mee op kunt: feilloos mixen en scratchen als de brandweer, trucs en special effects toepassen, gemakkelijk stukjes van tracks afknippen. En ga zo maar door. Mijk van Dijk heeft alles uit zijn apparatuur gehaald wat erin zat. Dat levert een energieke mix op van de beste Superstition-platen ooit. Met bijdragen van onder andere onze eigen Gert van Veen (Quazar) en Steve Rachmad (Sterac), Oliver Lieb (LSG), Humate, Thomas Schumacher en Mijk van Dijk.
Hoogtepunt: Alle 74 goed!
Dieptepunt: De vele snelheidsboetes die dit album oplevert, als je hem in je auto opzet.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Vanwege de tijdloze platen en de bizarre wijze waarop Mijk zijn Ableton bedient.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Quazar - Flightrecorder (Superstition)
Oordeel: 9

Superstition

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws