Various - Club Culture Compilation (News)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Herinnert u zich deze nog?


Intro: Amper twee jaar na opening wordt Club Culture in de media opgehemeld tot "Hipste club van Europa". Wat architectuur, vormgeving, decoratie en lifestyle achtige benadering van het uitgaansconcept betreft, zouden de bladen best eens gelijk kunnen hebben. Muzikaal is het allemaal wat minder trendy en hip want de basis van het succes ligt grotendeels bij de talloze retro avonden waarin de achterliggende decennia nog eens dunnetjes worden overgedaan. Zaterdagavond residenten The Glimmer Twins en TLp aka Troubleman laten het verdeeld over twee schijven allemaal nog eens horen.

Tekst: Nico

Genre: Van hiphop naar disco en van new beat naar house
Bijzonderheden: The Glimmer Twins proberen op de eerste schijf in bijna chronologische volgorde de hele jaren tachtig te grijpen. Van Chemise's 'She Can't Love You' naar Gino Soccio's klassieker 'Dancer' en van Human Leage's 'Love Action' naar 'Funky Town' van Lipps Inc. Maar ook Bohannon's 'Let Start II Dance Again' en Sister Sledge's 'Lost in Music' om via de early house van Mr. Fingers en Mixmasters een stukje Belgium New Beat mee te pakken om via New Order's 'Blue Monday' bij Soft Cell's klassieker 'Tainted Love' uit te komen. The Glimmer Twins plukten gretig de Dance Classics reeks leeg, zochten er wat moderner materiaal bij en plakten alles zonder al te veel indruk te maken achter elkaar. Een opbouw in de tijd blijkt van groter belang dan de muzikale opbouw. Met als gevolg soms korte, te abrupte overgangen, waarbij de toonhoogtes een enkele keer pijnlijk contrasteren. En dat is doodzonde, want zo'n essentiele geschiedenisles had deze oudere jongere een natte droom moeten geven. Geen gemengde gevoelens.
TLP aka Troubleman heeft op zaterdag zijn eigen feestje in de Salle de Danse zaal, waar hij volgens de overleveringen RnB, hiphop, funk, soul en ragga tot een smakelijke cocktail mixt. Ook zijn mix waaiert behoorlijk uiteen en laat net zo makkelijk Arrested Development, Kelis, Busta Rhymes als Earth Wind & Fire, Lionel Richie en Phil Collins(!) horen. Ook hier regent het geijkte klassiekers waaronder 'Back To Life' van Soul II Soul, 'Don't stop the music' van Yarbrough & Peoples en 'Ain't nobody' van Rufus & Chaka Khan. Door de hele mix van Troubleman gaat een aangename groovy flow, zonder al te uitbundig tekeer te gaan.
Hoogtepunt: Een groot feest van herkenning
Dieptepunt: Niet alles blijkt even goed met elkaar te mixen te zijn
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Gemengde gevoelens. Gezien het feestelijke aantal all time favorits toch wel een aanrader. Een groot aantal van de hierop verzamelde klassiekers, hoe voor de hand liggend ook, ben ik nog niet eerder tegengekomen in de revival. En er zitten enkele zeer smakelijke nummers bij. Maar het lijkt erop dat de jaren tachtig nu echt definitief in de uitverkoop gaan.
Oordeel: 7

Meer info: Club Culture

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws