A Bugged Out Mix By Felix Da Housecat (React)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Typisch '80



Luisteren naar Bugged Out

Intro: Met de release van zijn baanbrekende album Kittenz and Thee Glitz (2001) stond hij aan de basis van de electrorivival. De hit 'Silver Screen', met de geile vocalen van Miss Kittin, horen we de laatste tijd zelfs tijdens de Tv-commercials voorbij komen. (Met dank aan Bacardi Breezer.) Maar na 2 jaar terugblikken op Morodor, Kraftwerk, Depeche Mode en Yello, hebben we het nu wel gehad. Felix da Housecat niet, zijn tweede editie van Bugged Out staat boordevol, tja, retromuziek.

Tekst: Marcel

Genre: Electro, disco, house en een klein beetje techno.
Bijzonderheden: Giorgio Morodor, Depeche Mode, Yello en Ten City. Een greep van artiesten die Fellix Da Housecat heeft gevormd als muzikant. Uit eerbied heeft de Amerikaan ze een plaats gegeven op zijn nieuwe Bugged Out-dubbelaar. Het eerste schijfje mixt hij vol met vrij recente house-, electro- en technoproducties. De huiskat maakt geen indruk, en van vloeiende en originele mixen heeft hij nog nooit gehoord. Opvallend is het lichtpuntje op deze cd: zijn eigen bijdrage 'Control Freaq'. Een typische Felix da Housecat-productie met loodzware baslijnen onder een donkere, dreigende electrodiscosample. Over zijn capaciteiten als producer hoeft Felix zich geen zorgen te maken. Cd 2 biedt plaats aan eerdergenoemde veteranen producers. Voor de liefhebbers van synthesizerpop uit de jaren tachtig een feest der herkenning. Ondanks dat worden de echte fans van Felix da Housecat met deze dubbelaar teleurgesteld. Is het niet vanwege de matige dj-mix, dan wel de zoveelste eigthies rivival waar we de laatste tijd mee worden doodgegooid.
Hoogtepunt: Felix da Housecat - Control Freaq.
Dieptepunt: Cd 2.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Bagger. Koop liever iets van Felix zelf. Struin de muziekbeurzen af, op zoek naar obscure Thee Maddkatt Courtship, Aphrohead en Sharkimaxx-platen of albums.
Als je dit goed vindt, KIJK dan ook eens naar: Meer typisch '80 (RTL 4).
Oordeel: 4 (vanwege het geweldige Control Freaq)

React Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws