Five Deez - Kinkynasti (!K7)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Kinky, nasty en funky


Intro: Five Deez oogstte veel lof voor hun album 'Koolmotor', uitgebracht op het Counterflow label, en met 'Kinkynasti' brengen ze dikke beats en muzikaliteit terug in de hiphop. Het kwartet, inclusief Fat Jon die recent de vocalen verzorgde op het nieuwe Pole album, is een eenheid op het album en laten 12 oerdegelijke hiphoptracks achter op Kinkynasti.

Tekst: Menno

Genre: Hiphop
Bijzonderheden: Ook al is het album niet vies van experimentele beats en rare rhymes, het blijft toch een oorspronkelijke 'grassroots' sound hebben. Hier zijn geen staccato Nu-R&B beats te horen, maar dikke headnodders en een niet te stoppen flow. Kinkynasti (slang voor Cincinnati) bulkt van de muzikaliteit en varieert prettig in de beats met hier en daar een uitstapje naar de House en de Drum 'n Bass. En het klinkt allemaal even strak. Soms razendsnel gerapt, dan weer trager en pontificaler: het klinkt allemaal als een huis. Ook hier wat instrumentele tracks zoals 'Ocean' en 'The Rain', wat beide uitstekende sfeervolle tracks zijn. De titeltrack geeft perfect de toon aan voor de rest van het album: de brutale, funky melodie (gezongen door Venus Malone) glijdt gemakkelijk in de oren om daar voor flink wat plezierigheid te zorgen en 'Sextraterrestrial' gaat over vreemde uitstapjes met buitenaardse wezens. Genoeg om je hart op te halen.
Hoogtepunt: Funky
Dieptepunt: Ik geef geen 8,5-en als er een dieptepunt in zit.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? aanrader! Kinkynasti brengt de muzikaliteit terug in de hiphop op een eigenwijze en frisse manier.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Jurassic Five, Mos Def, The Pharcyde
Oordeel: 8.5

Meer info en luisteren naar: Five Deez

Kinkynasti van Five Deez is vanaf maandag 15 september verkrijgbaar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws