Deep Dish - Global Underground Afterclub Mixes

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Deep Dish: meesters van de mix



P. Diddy & Deep Dish

Aanstaande maandag ligt de Limited Edition cd van Global Underground 25 Toronto, mixed by Deep Dish, in de winkel. Het betreft een 4cd-pakket met daarbij twee individuele mixen van Ali & Sharam. Zowel Sharam als Dubfire verbazen met subtiele mixen en wonderschonen houseplaten. Degene die Global Underground, editie Moscow in zijn bezit heeft, doet er goed aan om ook Toronto aan te schaffen. Zorg dan wel dat je de limited edition op de kop tikt.

Tekst: Marcel


Ze zijn je waarschijnlijk niet ontgaan, de positieve recensies over Global Underground deel 25, opgenomen in Toronto en samengesteld door Deep Dish. De verjaardagseditie heeft daags na de release de nummer 1-positie in de Britse Billboards' Electronic Album Chart gehaald. Dat was nog nooit gelukt met een Global Underground-cd, terwijl grootheden als John Digweed, Danny Tenaglia en Paul Oakenfold Deep Dish zijn voorgegaan. In navolging van Global Underground 21, opgenomen in Moscow, gaat Toronto wat meer de diepte in en laat Deep Dish zich meer van zijn soulvolle en donkere kant zien. Opvallend aan de dubbelaar is het grote aantal Yoshitoshi-releases. (Het label van Ali & Sharam) Ongeveer de helft van het totale aanbod!

Terwijl de sound op cd 1 bij vlagen heel erg de diepte in gaat, is cd 2 wat variabeler qua muziekstijl. Poppy tracks, progressieve nummers en wat stevigere techhouse wisselen elkaar af. Maar laten we beginnen bij het begin. Want de ijzersterke opbouw op cd 1 mogen we niet onbespreekbaar laten. Deep Dish weet het eerste halfuur te boeien met een aantal prachtige platen, veelal uit eigen stal. De sound richt zich voornamelijk op deephouse. Opvallend is de inbreng van het Canadese duo Sultan & The Greek. Hun remix van Valentino's 'Flying' is een van de mooiste houseproducties van de laatste jaren. Zonder twijfel de beste inbreng op deze dubbelaar. Een zweverige housetrack vol fraaie piano- en gitaarpartijen, vergezeld van een break waarin de piano's en gitaren het even overnemen van de diepe baslijnen. Kippenvel! Van Sultan & The Greek gaan we nog veel horen, er ligt een flink aantal producties klaar om uitgebracht te worden. Househeads: houd dit duo in de gaten!


Wat ook opvalt aan deze editie van Global Underground is dat Deep Dish meer vocale tracks op een mixalbum gebruikt dan ooit tevoren. Nu deden ze dit al regelmatig, maar - en met name op cd 2 - is het overgrote deel van de nummers voorzien van mooie zangpartijen van verschillende, talentvolle zangeressen. Met een opvallend mooie bijdrage van onze eigen Miss Bunty en Sander Kleinenberg op de track 'Work To Do'. Stoere vocalen in een ijzersterke productie. Naarmate de mix op cd 2 vordert, neemt het tempo toe en wordt de sound melodieuzer. Deep Dish sluit stijlvol af met tracks van Maurice & Noble ('Hoochy Koochy': een mooie plaat waarop rock en dance samengaan.), The Youngster (met hun welbekende electro technosound op de track 'Break Them Up') en Holden & Thomas met 'Nothing' (zweverige techhouse, met kippenvelveroorzakende vocalen).

Afterclub Mixes
Aanstaande maandag liggen ook de Limited Edition cd's van Global Underground 25 in de winkel. Het betreft een 4cd met daarbij twee individuele mixen van Ali & Sharam. Ali kiest voor de diepere housetracks en maakt meer gebruik van vocalen. Zijn tracklist is tijdloos, met bekende, klassieke en recente nummers. Sharam begint met ouderwetse Chicago house en geeft zijn mix wat meer tempo. Ook zijn verzameling van tracks heeft een lange levensduur. Wederom kieszen beiden voor veel tracks, afkomstig van hun eigen label Yoshitoshi. En daar malen we niet om. Het Iraans/Amerikaanse duo heeft altijd al een neusje voor kwalitatieve housemuziek gehad. Elk mixalbum is een voltreffer, zo ook Global Underground 25.



Ali


Sharam

Tracklist Ali:
1. Deep in Space - Korsakov
2. Gimme Love - Larsen, Nathan Drew / Black Pearl
3. Kiss Me (Don't Be Afraid-) - Love Quartet
4. TBC - Untitled
5. Caliente - Atwater Syndicate
6. Look to the Future - Fortran Five / Larry Graham
7. Activator - Whatever Girl
8. Help Me - Timo Maas / Kelis
9. Kontakt - Dean Coleman / Luk-A-Brazzi
10. Cool Kids of Death - St. Etienne
11. Operator - Carlos Fauvrelle
12. In My Mind - Anarcrusan
13. Cabaret - Morel
Tracklist Sharam:
1. Fly Like an Eagle - Neville Brothers (MAW Rmx)
2. The Wish - Luke Wan
3. Solar Plexus - Solar Plexus
4. Airbomb - Ameoba Assasins
5. The Future - Holmes Ives
6. Black Am - Watkins
7. Ocb - Timo Maas
8. Lovegames - Shakedown
9. Soft Pleasure - Porn Headquarters
10. Inside Me - Cari Lekebusch / Hybrid
11. U R Sleeping - PQM
12. Wadi - Sultan / Greek / Stephanie Vezina
13. Alive - Greek / Stephanie Vezina


Deep Dish
Global Underground

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws