Various - Brazilian love affair 4 (Farout Recordings)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Latino Beats voor puristen en slecht ter been zijnden

Farout Recordings verzameling Brazil-flavoured songs belooft ons een kijkje in de keuken van moderne, experimentele Brazil/jazzdance producers. Maar wat voor de een hip is, is voor de ander een beetje oubollig. En zo hip ben ik eigenlijk al niet eens. Nee, Brazilian Love Affair 4 is alleen voor echte liefhebbers van wel erg rustieke, traditionele latin flavours. Verhalen over verloren liefdes verpakt in laidback, zeg maar gerust zonnige onthaastingsmuziek.

Tekst: John

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik hier wel naar een goede cd zit te luisteren, maar dat er een beetje weinig raakvlakken zijn met wat wij hier onder het begrip "dance" verstaan. En zo bekrompen zijn wij daar al niet in, toch? Alle goede bedoelingen van labelbaas/ex-dj Joe Davis ten spijt, hoor ik hier vooral heel veel traditionele klanken, misschien wel in een modern jasje, maar dan nog!

Patricia Marx opent met een best lekker zwoel bossa nummer, maar zingt een beetje als een Vanessa Paradis in haar kinderjaren. Ook Azymuth met meeneuriende dochter van bassist Alex, Jairzinho Oliviera, Joyce en nog een hele zwik anderen brengen best wel leuke Braziliaanse sounds, maar wat moeten we er mee? Of zullen we hem dan maar meenemen naar stijldansles? Een paar lekker zomerse nummers zoals Mamond en Democustico maken ons best wel vrolijker, maar de enige nummers met een dancefloor gevoel zijn eigenlijk 4 Hero-project Natures Plan (Deephouse over bossa/jungle beats) en Osunlades batucada-remix van Grupo Batique. Voor een label dat pretendeert het experiment in latin music te willen injecteren, is dat wel een beetje weinig. Wel uiterst geschikt voor Brazil-fans, die Monte La Rue te hard vinden (bestaan die eigenlijk?).

Tracklisting
1. Patricia Marx feat Joao Parahyba - ...e o meu amor vi passar
2. Azymuth feat Sabrina Malheiros - Papa
3. Grupo Batuque - Na Batida do Agogo - Remix by Osunlade
4. Jairzinho Oliveira - Falso Amour
5. Joyce - Todos Os Santos
6. Democustico - A Sereia (The Mermaid)
7. Orlann Divo - Beleza Nao Vai Embora
8. Paulo Moura - Fibra
9. Marcos Valle - Escape
10. 4 Hero present Natures Plan feat Ed Motta - Without Words
11. Azymuth - Rede De Espera (Waiting web)
12. Max De Castro - Os Oculos Escuros De Cartola
13. Mamond - Preguiciman
14. Vox Populi - Vera Cruz

Meer info: Farout Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws