Projections - Between here and now (Guidance)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Twaalf prachtige tracks voor in bed


Between here and now is het debuutalbum van het uit Los Angeles afkomstige duo Projections. Dit duo bestaande uit Simon James en Danny Hastie laat horen dat het over uitstekende producers kwaliteiten beschikt. Speelden zij beiden vroeger in diverse lokale reggea, funk en skabands, tegenwoordig zijn ze meer de elektronische weg ingeslagen. Met dit fraaie debuut tot gevolg.

Tekst: Robert Jan


Naast elektronische muziek wordt er op het debuutalbum 'Between here and now' volop gebruik gemaakt van live instrumenten. Zo werden bevriende artiesten als Joachim Eckberg, Stewart Killen en Steve Kaye onder meer gevraagd voor de percussie en het bespelen van de cello. Het is echt een album geworden om net voor het slapen gaan aan te zetten, en vervolgens languit in bed te gaan liggen luisteren. In een andere recensie werd 'Between here and now' zelfs als volgt omschreven: 'Perhaps the baby-making album of the year'. Dat geeft dus ongeveer aan hoe relaxed dit album is. Heerlijk wegdromen met east-coast hiphop beats, vage zangpartijen en jazzy melodieen gedompeld in een laagje soul en funk.


Meer info: Guidance Records

'Inner city sides' begint als een funky instrumentaal nummer met live percussie. Pas na vijf minuten volgt er een jazzy keyboard en soulvolle vocalen. 'Escaping Sao Paulo' is zeer zweverig met wederom briljante percussie. Voor 'Luminate' werd zangeres Mia Doi Todd gevraagd een vocale bijdrage te leveren. Naast haar stem wordt in dit nummer ook cello gespeeld. Totaal staan er op de cd twaalf nummers die stuk voor stuk prachtig klinken. Van de heren James en Hastie zullen we in de toekomst ongetwijfeld nog wel meer gaan horen. Wij kijken er naar uit.

Tracklisting:
01 Rival Cruise
02 Backbone
03 Innercity Side
04 Escaping Sao Palo
05 The Nutcracker
06 Dangerous Blues
07 Kinksburg
08 Luminate
09 Luminate II
10 Stillness Meets Me
11 Back to Now
12 Backbone - Reprise

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws