Jeff Mills - At First Sight (Axis)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Future of techno!

Tot zijn ergernis wordt Jeff Mills door velen beschouwd als producer van alleen harde en agressieve techno. Dat is, gezien zijn eerste meedogenloze producties op Underground Resistance en zijn agressieve dj-stijl, goed te begrijpen. Met als ultieme voorbeeld het in '96 live opgenomen mixalbum: Jeff Mills in the Liquid Room in Tokio. In een uur tijd jaagt de mixkunstenaar uit Detroit maar liefst 38 platen over de draaitafels, de helft van het aanbod is bovendien van eigen makelei. Dat is de Jeff Mills zoals het grote publiek hem kent.

Tekst: Marcel



Luisteren naar At First Sight

Maar Mills is meer dan een technopurist alleen. Sinds de release van het ingetogen verzamelalbum The Other Day in '97, heeft de Amerikaan veelvuldig bewezen een breder artiest te zijn, een geluidskunstenaar. Zo verrast hij in 2000 vriend en vijand met het album Metropolis: de soundtrack van de gelijknamige film van de Duitse regisseur Frits Lang. Filmische technomuziek, waarmee Mills zich van zijn soulvolle en futuristische kant laat zien.

Op zijn nieuwe album trekt hij die lijn door. Het is de combinatie van melancholische synthesizers, warme strings en funky baslijnen, die verraden dat hier maar 1 producer achter kan zitten. Toch is de atmosferische deken van sciencefictionmuziek, die over de nummers wordt getrokken, zelfs voor Jeff Mills vernieuwend. At First Sight is een warme, futuristische technoplaat van ongekende schoonheid.

Axis

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws