Various - I Love Techno 2002 mixed by Tomaz (NEWS)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Tomaz in de mix voor I Love Techno

De nachten worden langer en de temperatuur daalt. Dat kan maar een ding betekenen, I Love Techno is in aantocht! Dit jaar op de negende november, trekken weer ruim 35.000 mensen richting Gent om hun helden te aanschouwen en uit hun dak te gaan. Van de knallende live sensatie Underworld tot het Cocoon icoon Sven Vath. Maar ook voor de minder bekende acts kom je op I Love Techno aan je trekken. Zo zullen dj's als Deetron, Rino Cerrone, C1 en Tomaz aldaar aantreden. En aan deze laatst genoemde dj de eer om de traditionele mixcd van dit jaar samen te stellen.


Tekst: Iddo


Het is al weer voor de dertiende keer dat de organisatie achter I Love Techno de begeleidende cd uitbrengt. De voorgaande mixen in de serie waren een groot succes, mede doordat ze een goede weerspiegeling zijn van wat I Love Techno biedt. Gemixt door o.a. de Belgische dj's T-Quest en Marco Bailey die beiden overtuigden met een ware waardige belevenis. Neem bijvoorbeeld de cd van twee jaar geleden. Wanneer werk van Speedy J voorbij komt denderendwalen de gedachten af. Naar zijn legendarische optreden van dat jaar op I Love Techno. Bij het team van Love2Party en vele anderen staat dit een optreden steevast hoog in de ranglijst.

Samen met Filterheadz
Voor het jaar 2002 is Tomaz in de gelegenheid gesteld de I Love Techno mix te maken. Ongetwijfeld zullen mensen bij het beluisteren hiervan na 9 november met veel plezier terugdenken aan het evenement, maar ook als voorbereiding op I Love Techno zul je hier het nodige plezier aan beleven. Dj Tomaz behoort al lange tijd tot de betere dj's en producers van Belgie. Tomaz zijn carriere krijgt gestalte in het stadje Leuven. Daar treedt hij op in locaties als de Silo en Corso. Later kan men hem bewonderen in de bekende Food club op de Loop avonden. Daar staat hij naast dj's als Laurent Garnier, Blake Baxter en Derrick May achter de draaitafels. Aangezien zijn liefde voor de muziek alsmaar groter wordt, besluit hij te gaan werken bij platenzaak BCM. Via deze weg wordt zijn algemene kennis groter en zijn inzichten verfijnder. Het helpt hem verder op weg bij zijn producerende activiteiten. Het meest recentelijk is zijn samenwerking met Filterheadz, waarvan er enkelen in de mix terecht zijn gekomen.



Meer info I Love Techno 2002

Lang in je hoofd
Het is ook dan ook niet zo verwonderlijk dat Tomaz werd uitgenodigd om dit jaar de mix samen te stellen. Waar het bij zo'n mix overduidelijk om draait, is dat het evenement opnieuw beleefd wordt. Dat is met deze zeventien tracks zonder meer het geval. Bekend en onbekend werk wisselen elkaar af. Knallende techno vanuit de essentie om erop te feesten. Positieve uitschieters daarbij zijn Rohrbruch van Taksi en Pontape van Renato Cohen. De overige tracks blijven vrijwel op een lijn zitten. Dat maakt het enigszins makkelijk maar wel zo doeltreffend mogelijk. Met werk van Marco Bailey, Umek, Slam en Justin Berkovi is het een pakkend geheel. Met twee tracks van Tomaz vs Filterheadz blijkt maar al te duidelijk dat produceren voor hem is weggelegd. Zo staat ook Sunshine erop. Met de aanstekelijke vocale sample is het er een die lang in je hoofd blijft zitten. Hopelijk is dat ook het geval met de avonturen tijdens I Love Techno 2002 in Gent!

Tomaz treed zaterdag avond 9 november om 19:00 uur aan op I Love Techno voor een twee uur durende set in de Yellow room.

Tracklisting I Love Techno 2002
01 tomaz vs filterheadz - i love techno (united as one) (original)
02 umek - gatex (umek remix)
03 steve larson - sfq003
04 the advent - fantasy bitch
05 twisted clone - catch the elements
06 kirlian - extra
07 taksi - rohrbruch (stretched version)
08 chicks on speed - fashion rules (alter ego remix)
09 dj esp - off the ceiling
10 john starlight - blood angels
11 danny casseau - in order
12 slam - stepback (christian smith & john selway remix)
13 marco bailey - challenger
14 tomaz vs filterheadz - sunshine
15 renato cohen - pontape

L2P verslag I Love Techno 2001