Now & Wow # 03 mixed by Lacroix & Roog

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Make Luv, listen to the music!

In navolging van vorig jaar, sleepten Ted Langenbach en de zijnen gewoon weer twee belangrijke muziekprijzen in de wacht. Nadat in de Paradiso een Gouden Kabouter in ontvangst genomen werd, volgde al gauw een LSDAward. Het is niet meer dan logisch dat een club waarin per vierkante meter het meest wordt gedanst, gebombardeerd wordt tot de allerbeste van ons kikkerlandje. Ondanks dat is het oneerlijk verdeeld voor de ware (Rotterdamse) nachtdieren. Binnenkort behoren de ellenlange rijen in de Liyodstraat namelijk tot de verleden tijd. Er zal noodgedwongen naar een nieuwe stek moeten worden verhuisd. En dit terwijl het oude pakhuis op de St. Jobsveen de enige en juiste plaats lijkt waar de club nog menig jaar, met behulp van nieuwe, maffe concepten, lekker door kan boeren. Natuurlijk met opperboer Langenbach voorop. Maar laten we vooral niet zijn management vergeten, zijn vaste stal dj's, vj's & performers en alle andere werknemers die de toko draaiende houden.

Tekst: Marcel

Toch zal de ontmoetingsplaats voor nachtvlinders, Cassanvova's en muziekdieren in de toekomst een toevluchtsoord voor vroegtijdig gepensioneerde conservatievellingen worden. En of Ted daadwerkelijk groen licht krijgt om de Van Nelle Fabriek te mogen betreden, is nog maar de vraag. Zijn band met de PvdA is vrijwel uitstekend te noemen, zijn contacten met Leefbaar Rotterdam daarentegen moeten nog worden gelegd. En daar mag hij wel snel mee beginnen, daar de grootste partij van Rotterdam liever veel geld in het politieapparaat en de veiligheid op straat steekt dan dat ze het clubleven financieel ondersteunt. Het wordt daarom tijd dat er duidelijkheid komt over de toekomst van Now & Wow. Vanuit de Rotterdamse politiek, maar ook vanuit het management van de club. De harde kern van bezoekers moet weten waar ze aan toe is!



Now & Wow # 3

Maar genoeg politiek gewauwel, 'it's all about the music!' Ook op dit derde deel uit de Now & Wow-reeks. Nadat Rotterdam finest Benny Rodrigues en Amsterdam oldest Joost van Bellen verantwoordelijk waren voor het tweede deel, zijn het nu resident dj's Lacroix (wekelijks) en Roog (maandelijks) die hun skills aan een dubbelalbum toevertrouwen. Lacroix maakt er een vrolijke mix van. Groovy en uplifting house, met hier en daar de welbekende trommeltjes en andere typerende Now & Wow-percussie. Twee keer gaat de Rotterdammer lelijk in de fout door achtereenvolgens Kevin Saunderson's 'Big Fun-rip off Vibe Of Drums' van Little Exuma te mixen met 'Daft Punk's Burnin' rip off Thrill Me' van Junior Jack. Lacroix zou beter moeten weten, zeker gezien het verdere verloop van zijn mix. Vooral tegen het eind gebruikt de initiator van Liberated een aantal sterke platen, zoals de tracks en remixen van Love Tattoo, G-Club en John Creamer & Stephanie K. Het hoogtepunt is ironisch genoeg de bonustrack aka klassieker: 'Make Luv, listen to the music. You got to let yourself go!' Op dat moment is het zomer en kan mister Now & Wow niets meer fout doen! Waar kan ik die plaat krijgen?

Bij Roog weet je van tevoren al wat je kunt verwachten. Alhoewel zijn Hardsoul semi-debuutalbum een vrolijke soulvolle brei van latin en groovy house was, gebruikt de Utrechtenaar op deze mix ook de stevigere houseplaten van onder andere Robbie Rivera, AFTC en dj All Star. Toch ontkom je niet aan zijn sterk henkenbare stijl. De fantastische opener van Royskopp bijvoorbeeld. Prachtige vocalen, vette groovy housebeats en mooie synthesizerpartijen wisselen elkaar af. De toon is gezet, en er volgt meer lekkers. De Roger Sanchez remix van Psychedelic Waltons (Allice in Wonderland) bijvoorbeeld. Of zijn eigen Hardsoul-remix (in samenwerking met broerlief Greg) van Todd Terry's 'Enough is Enough'. En ondanks die titel zullen we nooit genoeg krijgen van het zomerse geluid van Roog van Bueren. Samen met Lacroix maakt hij van deze derde Now & Wow-editie een gedegen opvolger van het eveneens sterke tweede deel. Nu maar hopen dat deze cd's in de toekomst niet de enige mogelijkheid worden om de atmosfeer van Now & Wow te kunnen proeven. Het gebeurt uiteindelijk toch in de club, op de dansvloer van dat oude pakhuis op de Lioyd Pier.

Op de achterkant van het albumhoesje zegt Ted Langenbach het volgende: "What's next, is the best" Maar wat is nu eigenlijk 'next'?

Love2Party mag 5 albums weggeven. Om kans te maken moet je het volgende doen. Verzin een nieuwe, mooie locatie voor de club en stuur die, met vermelding van je volledige adresgegevens naar Marcel. Succes!

Now&Wow

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws