Timewarp Compilation 3 by Adam Beyer (Fount)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Verantwoord beuken met Beyer!

Labelmanager, dj en producer Adam Beyer, geboren in '76 in Stockholm, heeft met name in het Europese technomilieu een bijzondere status opgebouwd. In een tijd waarin techno nauwelijks vooruitstrevend en vernieuwend klinkt, heeft hij samen met zijn Zweedse makkers een nieuw geluid ontwikkeld. Midden jaren negentig ontmoet hij Cari Lekebusch met wie hij zijn eerste tracks voor het Planet Rhythm label maakt. De beste releases worden vervolgens verzameld op zijn onofficiele debuutalbum Decoded ('96) en later Decoded Remixed. Met dit album drukt de ambitieuze Zweed zijn stempel op het Scandinavische technogeluid.

Tekst: Marcel

Het succes van de jonge dj/producer spoelt al snel aan op het Europese vasteland, mede door zijn uitstekende Drumcode EP reeks, een serie van hooggewaardeerde technoproducties. Niet voor niets verscheen zijn werk later ook op de gerenommeerde technolabels als Primate, Rotation en Tortured. Als labelmanager van wijlen Code Red en Drumcode heeft Adam, samen met labelmaatjes Cari Lekebusch, Oliver Ho en Thomas Krome veel indruk gemaakt. Zowel onder zijn mondiale collega dj's als het internationaal publiek vinden hun typische, swingende releases gretig aftrek. Ook in Nederland, waar Beyer als dj volle zalen trekt, kan men maar geen genoeg van hem krijgen. Op Awakenings draait hij een aantal legendarische sets en ook op andere feesten of evenementen is hij een graag geziene gast. Eind '99 verschijnt zijn tweede album Protechtion waarmee Beyer de stijgende, intelligente technolijn doorzet. Terwijl de release van zijn nieuwe lp (die hij naar eigen zeggen samen met Peter Benisch heeft geproduceerd) nog moet verschijnen, liggen er twee nieuwe mixverzamelaars in de cd-bakken. De ene Stockholm Mix Sessions Vol. 3 heeft ondergetekende nog niet beluisterd, de andere Timewarp Compilation Vol. 3 des te meer!



Luisteren naar Timewarp Compilation Vol. 3

Het album telt 29 tracks die binnen 73 minuten aan elkaar gemixt zijn. Beyer opent funky met swingende producties van Cari Lekebusch, Jamie Anderson, Deetron en Christian Smith. Het eerste omslagpunt is daar als Beyer de track van zijn pseudoniem Mr. Sliff (Rippin & Drippin pt. 2) draait. Een warme golf van techno overheerst, het tempo gaat gestaag omhoog. Naast de opzwepende, industriele nummers van Ben Sims, Thomas Krome en Chris Liebing, ontbreken de energieke, minimale tracks van vier Rotterdammers niet. Te weten Speedy J, Coming Soon (Berry van Gardingen & Mirko van Dommelen) en uiteraard Jeroen Verhey. Met name de overgang van Jeroen Verhey zijn 'Acid Come' naar Speedy J zijn dansvloerhit 'Kreck' betekent 1 van de vele hoogtepunten op dit sterke mixalbum. Adam Beyer bewijst met deze Timewarp Compilation dat hij ook als dj mag worden gerekend tot de aller grootste uit het internationale technocircuit. Aanrader!

Recensie Timewarp
Drumcode

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws