Kevin Saunderson - KS01 (Trust The Dj)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Voor de hand liggende tracks in een sterke set

Het leuke aan een project als Trust The DJ is de interactie tussen de artiest en het publiek. Zowel op de gelijknamige site als in de sleevenotes van de cd's laten de verantwoordelijke dj's duidelijk weten waarom ze voor de betreffende muziek hebben gekozen. Zo ook Kevin Saunderson op zijn nieuwste mixalbum sinds zijn (klassieke) editie uit de X-mix serie. Voor Master Reese betekenen de gekozen tracks meer dan een weerspiegeling van zijn dj-sets wereldwijd, het zijn stuk voor stuk nummers die zijn muzikale hart sneller laat kloppen. "Music should come from the heart and soul, whether you produce, remix or simply just play it! Aldus Kevin in de sleevenotes.

Tekst: Marcel

Sterk beinvloed door de energieke discosets van Ron Hardy (rip) en de eerste housegigs van Larry Levan (rip) begin jaren tachtig in New York's Paradise Garage, begint Kevin aan zijn imponerende carierre als dj/producer. Samen met zijn highschool-buddies Derrick May en Juan Atkins organiseert hij de Deep Space-feesten en start de allereerste, gelijknamige technozender op de radio van Detroit en omstreken. Alias Innecity brengt hij een aantal klassieke housetunes uit (onder andere Good Life, Big Fun) die als eerste in de geschiedenis van house de commerciele hitlijsten veroveren. Vervolgens maakt de Amerikaan alias E Dancer grote indruk in de mondiale clubscene door jaar na jaar met fantastische, warme houseproducties op de proppen te komen. Het werk onder zijn E Dancer pseudoniem is uiteindelijk verzameld op het album Heavenly, waarvan de titel een perfecte weergave van de muziek is! Binnenkort verschijnt er een nieuw album onder het E Dancer alias.



Luisteren naar KS 01

Omdat Kevin vorige maand tot tweemaal toe in Nederland te aanschouwen was, komen de tracks op dit mixalbum voor de aanwezigen niet echt als een verrassing. De sound is over het algemeen erg groovy en vrij stevig. Heb je hem in de Melkweg gehoord waar hij de eerste drie uur van zijn vijf uur durende performance behoorlijk de diepte in ging, dan zul je het album vrij stevig vinden. Zijn set in Nighttown tijdens Rez spreekt meer tot de verbeelding. Pompende, energievolle producties van Samuel L Session, Adam Beyer (aka Mr Sliff, beide edities van 'Rippin & Drippin') en Funk D'Void wisselt hij af met een aantal eigen producties. Opvallend zijn de twee sfeervolle technobijdragen van ene Gary Martin, wiens werk uitkomt op KMS en Teknotika Records. (Onthoud die naam!) Ondanks de technisch sterke mix is het aanbod op de cd wat voor de hand liggend. Daarnaast zien we Kevin veel liever wat breder draaien, zoals hij dat in de Melkweg deed. De reis van soulvolle deephouse tot aan knetterharde pomptechno is nu eenmaal langer en interessanter dan anderhalf uur vrijwel hetzelfde aantal beats per minuut.

Bestel KS01 op Trust The Dj

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws