The Gotan Project - La Revanche Del Tango (iYa Basta!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Zwoele downtempo house vol Argentijns bloed

Niet alle zes miljoen kijkers zullen een traantje hebben weggepinkt op de magische datum 02.02.02. Maar het traantje van Maxima zorgt er in ieder geval wel voor dat de tango niet aan te slepen valt. De door BVD en RVD gescreende versie van de tango, die door Universal in bakken op de markt wordt gezet, is een leuke herinnering aan de huwelijksdag, maar echt warm krijgen wij het bij Love2party er niet van. Nee, dan La Revanche del Tango van The Gotan Project, dat overigens al enige tijd verkrijgbaar is, en helemaal niets met het huwelijk te maken heeft!


Een heel stuk warmer krijgen wij het als het traditionele Argentijnse geluid een samenwerking aangaat met zwoele danceritmes, dubeffecten en soortgelijke downtempo houseinvloeden. Het Argentijnse trio Philippe Cohen Solal, Christophe Mueller en Eduardo Makaroff, tegenwoordig woonachtig in Parijs, verloochent de Argetijnse afkomst niet en plaatst het geluid van de inmiddels zeer bekende bandoneon, een soort trekharmonica, tussen zwoele housebeats of laat ons aangenaam achterover leunen als het ons laat horen hoe de tango zou klinken als hij uit Jamaica zou komen. Een aantal tracks verscheen al eerder met succes op allerlei downtempo en nujazz verzamelaars.

De eerste projecten van Phillipe Cohen Solal and Christophe Mueller waren The Boys From Brazil en Stereo Action Unlimited. Tegenwoordig houden zwoele Franse houseritmes het duo bezig, dat zich inmiddels uitbreidde met Eduardo Makaroff. Ze mengen op knappe wijze en heel subtiel electronica met een breed scala aan instrumenten en hier en daar vocalen. Vrijwel alleen de beats komen uit het kastje, verder komen de klanken en melodieen uit traditionele muziekinstrumenten als de gitaar, piano, bas en viool. Voeg daarbij de vocalen van Cristina Vilallonga en je hebt een vrij ongewoon maar fraai en op den duur zelfs bijna verslavend album.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws