Various - A Family Affair (Vienna Scientists)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Chillen in Vienna!

Namen, namen en nog eens namen. Zelfs deze recensent, die zich maandelijks met veel plezier door stapels nieuwe releases worstelt, duizelt het wel eens. Nieuwe labels, nieuwe artiesten, nieuwe djs, gehypte labels, gehypte artiesten en gehypte djs. Iedere keer ga je toch weer op zoek om er wat info over te verzamelen om wat feitjes aan het scherm toe te vertrouwen.

Soms wil je gewoon alleen maar luisteren naar de muziek. Niks bladeren en surfen op zoek naar dat ene wetenswaardigheidje over die betreffende release. Gewoon lekker genieten, achterover leunen, grote kringen richting het plafond blazen en wegdromen. Vaak zijn dat van die momenten dat er een album als A Family Affair in de speler zit. Weer een verzamelaar op zo n label uit Wenen waarvan het bestaan nauwelijks bij iemand bekend is. Maar wat voor een verzamelaar stelden Jurgen Drimal & Raimund Flock (namen, namen) er voor samen!

Als de waanzinnige funky baslijnen van Just Relax Yourself van Freedom Sattelite het album openen, weet je al genoeg! Just Relax Yourself, vertrouwt een lieve dame me toe. Dat laat ik me geen tweede keer zeggen. Langzaam stijgen die grote kringen op naar het plafond. Voor de zekerheid verzoekt die lieftallige dame me nogmaals om even heerlijk te ontspannen. Kost geen moeite.

Het sterk door Latijns Amerika beinvloede Engelse duo The Funky Lowlives komt met de vocale mix van hun recente release Inside. Het nummer verscheen eerder op G-Stone, het label van Kruder & Dorfmeister en dat hoor je goed aan de zwaar berookte dubby ritmes, geluidseffecten en zwoele percussie. En weer die funky baslijnen! Ook de Troublemakers laten er met de titel Chez Roger Boite Funk geen misverstand over bestaan. Funk is waar het hier om draait. Funk is waar de samenstellers naar zochten. En vooral wat ze vonden! Met even relaxte als swingende tracks waarbij de bass een belangrijke rol speelt. Of het nu over zwoele latinritmes is, of over dromerige dubritmes. Terwijl het lichaam zachtjes meedeint op de funky grooves, denk ik aan die vertrouwde woorden, Just Relax Yourself. Het klinkt me als muziek in de oren. Fantastische plaat.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws