Tide Compilation 1 - Progressive Waves (Tide)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Progressieve Mindfunk!

Het Engelse label Tide Recordings brengt al geruime tijd 12-inches uit in de progressive hoek en is vooral in Engeland bekend van de Tide:Edit mix serie. De vooral in eigen land behoorlijk populaire dj's Lee Burridge, Steve Lawler, Peace Division, Yousef en Pete Gooding mochten hun kunsten vertonen in de serie. En nu Astral hier de distributie is gaan verzorgen van het Engelse label, komen ook verzamelaars als Progressive Waves: Past Present & Future wat gemakkelijker onder handbereik.

De eerste verzamelaar op Tide blikt terug op enkele succesvolle releases van het label en laat ons horen wat het momenteel goed doet op de progressieve dansvloeren. Maar nog belangrijker is de vooruitblik op het fraais dat binnenkort zal verschijnen op het label. Vijf tracks van de vijftien zijn nog niet eerder verschenen en maken een verzamelaar al snel iets meer de moeite waard. Het blijkt een extra argument te zijn voor een toch al sterke verzamelaar, die ook nog eens strak aan elkaar is gemixt. Alleen vermeldt mijn promo nergens wie dat heeft gedaan.

De minimale, monotone maar haast opruiende M+N remix van Killin' Me van Timo Maas opent, gevolgd door het indringende Mitternacht van Phunk Diggazz. Nog een keer Killin' Me van Timo Maas, maar dan wel in de fantastische Jan Driver Remix. Warmer, voller en meeslepend. De roffelende percussie, kronkelende baslijnen en subtiel in- en uitwaaierende soundscapes en klanken van Dream van The Tony Thomas Experience zijn al net zo meeslepend en bijna hypnotiserend. Het duistere U.F.O. van het Engelse duo Tony Thomas en Alan Baratt, alias The Producers is de eerste van de vijf niet eerder verschenen tracks. Gevolgd door het warme geluid en de percussie op Fondue Free van Mr C.

Absoluut een van de hoogtepunten is het waanzinnig mooie en opzwepende Tha Way You Like It van Len Faki dat door Jamez & Derric met vakkundige precisie onder handen werd genomen en heel treffend Mindfunk Remix werd genoemd. Al doet het bijna nog mooiere Late Nite n Brixton er eigenlijk niet voor onder. Een simpel maar doeltreffend ritme, maar een waanzinnig opbouwend spel van klanken, melodieen en geluiden. Dit vinden de buren niet leuk! Het kan niet harder! Wat een waanzinnige plaat! Oei, Mockba Beatz van Ivan is ook al zo heftig. Dit gaan de buren echt niet leuk vinden. Het verleden, het heden en de toekomst, een fraaie titel voor een al even fraai album. Aanrader!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws