Supperclub presents Lounge vol. 3 (United)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Van het diner naar de dansvloer

Het Supperclub-succesverhaal van Goeden Tijden, Slechte Tijden soapbitch Cleo, beter bekend als Micky Hoogendijk, is al geruime tijd bekend onder het hippe loungepubliek uit de Amsterdamse Grachtengordel, maar bereikt via de gelijknamige verzamelaars ook de rest van Nederland. Alweer het derde deel in anderhalf jaar tijd, maar een editie die nog steeds voor kwaliteit staat en geen slap aftreksel is van al die andere compilatie-cd's die de loungemarkt doen verzadigen. Samengesteld door de culinaire jockey's Roelove en Jurr, is deel 3 een aangename mix van sfeervolle downtempo, melodieuze poprock en warme jazzy house.

Verpakt in een prachtig hoesje doet de muziek de lay-out alle eer aan. Het dubbelalbum is, zoals bij de vorige delen, verdeeld in een downtempo en een house-cd. Ingetogen nummers van Alphawezen, Gerd, Shirley Bassey (!!) en Troublemakers vormen de muzikale hoogtepuntjes op Cd 1. Jazzy beats en percussie, melodieuze soundscapes en zwoele vocalen vormen hier de hoofdbestanddelen.

Het tweede schijfje heeft een meer swingend karakter. De housetunes van Miguel Migs, LIorca (Groove Cartel ultra sax remix) en Lawnchair Generals 'grooven de pan uit'! Terwijl we tijdens het vorige cd'tje nog languit op de bank lagen, is de dansvloer nu een veel betere optie. Roelof en Jurr begeleiden de Supperclub-bezoekers nu eenmaal van het diner naar de dansvloer, een zeer succesvol concept in de club van Hoogendijk en consorten. Dankzij deze verzamelaar heeft iedereen een prima alternatief in handen om thuis die decadente sfeer eens te proeven! Wellicht iets voor de kerstdagen?

Luisteren naar Lounge vol. 3

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws