Luke Slater - Fear and Loathing (React)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Techno in de breedte en de diepte

Het gaat goed met het Engelse kwaliteitslabel React! Na uitstekende mixdubbelaars van Dave Clarke en Deep Dish te hebben uitgebracht, is Luke Slater aan de beurt. Nooit eerder heeft de talentvolle dj/producer een dergelijke verzamelaar samengesteld, dus haalt de Brit alles uit de kast. Het is alweer twee jaar geleden dat zijn laatste album 'Wireless' het levenslicht zag, in navolging van het imponerende 'Freek Funk' uit '97 met daarop zijn klassieker 'Love'. Hoog tijd om weer eens wat van zich op cd te laten horen!

Luke Slater begint zijn producerende carriere zoals elke houseproducer onder legio pseudoniemen. Onder alter ego's als Morganistic, Clementine, 7th Plane en Planetary Assault Systems brengt hij de ene na de andere techno, ambient of electro klassieker uit, veelal op zijn eigen Jelly Jam label. Hij start eind jaren tachtig in Bristol zijn eigen platenzaak, die eveneens Jelly Jam Records wordt genoemd en toert daarnaast als dj door het land. Toonaangevende technolabels in die tijd zoals het Hollandse Djax-Up Beats, R&S, Peacefrog en Novamute licenseren zijn muziek al snel in. Vier albums zijn er tot nu toe van zijn hand gekomen en tientallen platen onder zijn vele muzikale persoonlijkheden. Slater's nieuwe album staat begin volgend jaar gepland, maar eerst warmt de technisch zeer sterke dj ons op met zijn eerste mixcompilatie die eveneens verkrijgbaar is op dj-friendly 4 lp!

Cd 1 start funky en energiek tegelijk! Vanaf de eerste plaat begint Luke aan een sterke opbouw met tracks en remixen van Adam Beyer, Ben Sims, Marco Bailey, Jeff Mills en Luke Slater himself. Door effectief gepriegel en technisch indrukwekkend mix- en scratchwerk rockt en stuitert het eerste schijfje werkelijk aan alle kanten! Dat is echter niet zo verwonderlijk met floorfillers als Adam Beyer's rework van 'Manipulated' (Ben Sims), Marco Bailey's 'Green Hornet' en niet te vergeten 'Transmitter' van Michel de Hey vs Literon. Kortom, een oase voor de ware techno diehard!

Het tweede schijfje kenmerkt zich door subtiel gekozen, diepe technotracks. Prachtige melodieen en strings worden afgewisseld met zware, maar o zo dansbare drums en bassen. Het tempo begint vrij laag maar dat mag de pret niet drukken. Mooie muziek van Two Lone Swordsman, Planetary Assault Systems (Luke Slater) en Pacou, grijpt je direct bij de strot en veroorzaakt veelvuldig kippenvel. Een hoogtepunt op cd 2 volgt wanneer het tijdloze 'Gamma Player' van Jeff Mills en het geweldige 'Strings' van Mister G in 1 worden gesmolten! Kippenvel gegarandeerd, zeker wanneer de strings op je worden losgelaten en het gejammer van de 'Gamma Player' hoorbaar blijft! Het tempo wordt geleidelijk opgevoerd, maar ligt nimmer zo hoog als op het eerste schijfje. De mixtechnieken van Luke Slater laten niets te wensen over, de overgangen zijn zeer lang, subtiel en ook drie draaitafels worden met regelmaat ingezet. Sterke producties van Adam Beyer, Felix da Housecat en zelfs dj Remy volgen elkaar op en loodsen ons naar het einde van de cd. Daar aangekomen kun je alleen maar met een voldaan gevoel terugkijken op meer dan twee uur kwaliteitstechno van een groot artiest in het genre!

Meer info en luisterlinks van Fear and Loathing

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws