Various - The Night Is Young (News)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Hoog tijd voor een studio-album!

Een nieuwe verzamelaar van Enrico Riva, het exotische pseudoniem voor de Nederlander Alfred Bos. Eerder verraste hij loungend Nederland met de vier prachtige delen van de Transatlantik Lounging serie die eveneens verscheen op het Belgische label Life Enhancing Audio. Maar dit keer blijft de sofa leeg. Er mag gedanst worden!

Als lounge de muziek was van de dag, dan is de hierop verzamelde relaxte house de muziek van de avond. Althans, ervan uitgaande dat het er na middernacht over het algemeen allemaal nog wat steviger aan toe gaat. Niet voor niets draagt de verzamelaar de titel 'The Night is Young'. Je staat aan de vooravond van een heftige nacht. Je zit nog even ergens lekker te eten of je drinkt ergens wat. Uit de speakers komt groovy en sensuele house vol zuidelijke invloeden. Zwoele diepe house, vocalen, tokkelende gitaren, lekker rollende baslijnen maar vooral die beats. Ze maken hongerig naar de nacht. Een heftige nacht!

Weer geeft Bos blijk van een fijne neus voor mooie muziek. Want ook zijn selectie 'deep house, twilight grooves en bossa tunes', zoals Bos de verzamelaar omschrijft, is even stijlvol als de verrassende lounge die hij eerder verzamelde. Opnieuw veel onbekend werk en opnieuw onderscheidt Bos zich daarmee van het gros van de verzamelaars. Zijn zoektocht door het grote aanbod zorgt voor warme en groovy house vol percussie, prachtige melodieen en op zijn tijd vocalen. Alleen al de prachtige melodieen en tokkelende gitaren op het zuidelijk getinte 'Cafe de Flores' van Dr. Rockit is er een om te koesteren. En als die blazer inzet besef je ineens dat die vooravond toch ook een heel prettig moment van de dag is. Een moment waarop de dag overgaat naar de nacht. Een bijzonder moment met heel bijzondere muziek.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws