Tresor Compilation Volume 9 (Tresor)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Techno fijnproever

Tja, wat kun je nog meer over het Duitse Tresor-label vermelden dan de uitmuntende kwaliteit van de muziek? Al tien jaar weet het technolabel in Europa te imponeren, en dat moet gevierd worden! Het jubileumfeestje in, hoe kan het ook anders, de fameuze Berlijnse club Tresor (die overigens niet zal sluiten!) zal op 14 en 15 september plaatsvinden. Hoofdleveranciers als Blake Baxter, Daniel Bell, Lo Soul (Live), Regis/Karl O'Connor (Live), Neil Landstrumm, Rok, Luke, en Tom Clark zullen op 14 en 15 september een behoorlijk feestje gaan bouwen in de voormalige geldbunker! Tresor heeft een roemrijk verleden, waarin het de ene prachtplaat na de andere uitbracht. Denk maar eens aan lp's of 12-inches van pioniers als Juan Atkins, Jeff Mills, Joey Beltram, Blake Baxter, Robert Hood, Jeff Mills, Steve Rachmad en Surgeon. (Een bescheiden greep uit de collectie)


Luisteren naar Tresor volume 9

De echte freak kan zich dus maandelijks verrijken aan de ene na de andere topproductie op vinyl van de meest uiteenlopende artiest. Voor degene die altijd op zoek zijn naar de krenten uit de pap, bieden de Tresor-compilaties uitkomst. Scheelt je behoorlijk wat centen en je bent altijd zeker van de succesvolste tracks, zo ook op deel negen uit de catalogus! We nemen dj Rush, Ben Sims, James Ruskin, The Advent, Christian Vogel, Surgeon en Blake Baxter en je hebt een prachtverzamelaar, tevens verkrijgbaar op 2 pak vinyl!

De laatste maanden zijn zeer vruchtbaar geweest voor onze Berlijnse Oosterburen. Indrukwekkende albums van James Ruskin, Neil Landstrumm (recensie volgt nog) en Fumuya Tanaka (recensie volgt nog) volgen elkaar op. Dat maakt de samenstelling van zo'n album natuurlijk een stuk eenvoudiger, zou je denken. Zo werken de mensen achter het puristische label echter niet en laten juist, op een paar tracks na, nooit eerder uitgebracht werk aan het publiek horen! Het dwingende 'The Basiscs' van Ben Sims, blinkt uit met een overdaad aan percussie en strings. James Ruskin levert met 'Is It Really Me' techno met een vette groove aan, zoals hij op zijn laatste album 'Into Submission' realiseert! Neil Landstrumm en Christian Vogel laten hun techno duidelijk beinvloeden door industriele electromuziek, hetgeen Blake Baxter weer met disco heeft. Zijn 'My Circus' swingt, ondanks het geringe aantal 'beats per minute', als een tierelier! Zijn sound heeft vaak een spannende drive die je simpelweg niet loslaat. Maar dat hebben meer producers uit de Tresorstal, getuige deze uitstekende negende verzamelaar van het jubilerende label. Gefeliciteerd en nog vele jaren!

Alles over Tresor!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws