Cookin' Ingredients step 1 and 2 (Cookin')

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Een vleugje soul, een snuifje funk en een flinke dosis hiphop!

Het kan niet anders dan dat er bij Good Looking Records altijd flink wordt overgewerkt. Sterker nog, naar alle waarschijnlijkheid staat er in Hertfordshire, vlakbij Londen, een grote muziekfabriek met een enorme lopende band, waar ook nachtdiensten worden gedraaid. Zie je het al voor je, al die verschillende compilatiealbums en veelzijdige vinyls die maar aan en afgevoerd worden, allen met hetzelfde Good Lookingkeurmerk? The Good Looking Organisation is het muziekimperium van Danny Williamson, ook wel bekend als drum & bass grondlegger LTJ Bukem. Alle muziek waaruit hij inspiratie putte, heeft er een plekje gekregen. Nu is het niet zo dat Bukem aan een bepaalde stijl gebonden is, hetgeen duidelijk wordt wanneer je de structuur van Good Looking kent. Uitstekende artiesten werden er door de jaren heen aangetrokken, waarvan Makoto, PFM en Blame het meest tot de verbeelding spreken en binnenkort hun debuutalbums zullen lanceren. Maar ook veelzijdige talenten als Artemis, Tayla en Future Engineers verdienen de aankondiging, vanwege hun even talrijke als uitstekende ep's.

Good Looking Records is onder te verdelen in drie categorieen. Drum & bassmuziek neemt nog steeds de grootste plaats in, ook al wordt er steeds meer downtempo gemaakt dat dan ook het tweede onderdeel is. De drum & bass heeft een sterk eigen karakter opgebouwd binnen de Britse dansmuziek. Deze intelligente junglestroming kenmerkt zich door de jazzy breakbeats en de melodieuze soundscapes. Cd-series als Logical Progression, Progression Sessions en Points in Time vertegenwoordigen dit geluid, maar natuurlijk ook uitstekende albums als 'Journey Inwards' van Bukem en 'Late Night Blues' van Big Bud. De downtempo variant laat zich begeleiden door funk, jazz, soul en hiphop. De Earth compilatie reeks is daar een uitstekend voorbeeld van. Eerst onderscheidde deze verzamelaars zich door enkele sterke trip hop producties, maar koos toch langzamerhand voor de sfeervolle downtempo elektronica op delen 4 en 5. Daarnaast wordt er de laatste tijd ook veel (deep)house geproduceerd op zusterlabels als Nexus en Cookin', het derde hoofdonderdeel binnen Good Looking. Big Bud, LTJ Bukem en ook Makoto verrasten al vriend en vijand met uitstekende houseproducties!

Als producer binnen de Good Lookingstal dien je dus te beschikken over een gevarieerde muzieksmaak en uiteraard ook het talent om elk genre op een zo sterk mogelijke wijze te presenteren. Op deze Cookin' compilaties hebben de betrokken producers dat zeker voor elkaar gekregen. Funk, soul en vooral veel hiphop vullen deze twee uitstekende verzamelaars. In navolging van het sfeervolle Soolfood album en talrijke Cookin'-vinylreleases zijn deze albums uitgekomen. De tracks stammen dan ook af van zowel eerder verschenen producties als platen die nog moeten verschijnen. Voor hen die net zo verrast van het muzikale aanbod zijn als deze recensent, is het raadzaam om de eerder verschenen ep's op Cookin' aan te schaffen. Er zijn er tot nu toe vijf uitgebracht met daarop elk vier geperste tracks van artiesten als Bjorn, K-Scope, Artemis en Cedar. Kwaliteit gegarandeerd, anders word je niet op het Good Lookinglabel getekend door the big boss himself: LTJ Bukem. Want als hij het niet weet, vergeet het dan maar!

Meer informatie over Good Looking
Luisteren naar Ingredients step 1
Luisteren naar Ingredients step 2

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws