Armin van Buuren - In Motion 003 (United)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Vanuit de huiskamer, zo de clubs in

De 25-jarige Armin van Buuren is iemand die enorme waard hecht aan geluid. 'Dat is niet zo gek', hoor ik iedereen denken, 'hij is tenslotte muzikant'. Dat klopt, maar wel een muzikant die zijn producties doordrenkt van mooie melodieen en andere geluidsfeatures. Niet voor niets zijn z'n twee all time favourite albums 'Lifeforms' van Future Sound of London en Jean Michel Jarre's 'Oxagene'. Twee prachtige albums van geluidskunstenaars van de bovenste plank! Op 18-jarige leeftijd breekt de Leidenaar internationaal door met de hitsingle 'Blue Fear', vijf jaar later bestormt hij wederom de dancecharts met 'Communication'. In de tussentijd maakt de rechtenstudent dik vijftig remixes en rond de dertig eigen producties.

Als producer werkte hij samen met Ferry Corsten en Tiesto en bracht zijn muziek uit op kwaliteitslabels als Vandit (Paul van Dyk), AM:PM (Moodyman) en R&S. Daarnaast bracht hij al drie mixcompilaties uit en werd hij uitgeroepen tot het meest veelbelovende talent van Nederland tijdens de LSDA van 2000. Het werk op zijn eigen label Armind bewijst deze voorspoed nog maar eens. Terwijl hij zich ook bezighield met afstuderen verzamelde Armin 27 uitstekende tracks voor op deze nieuwe dubbele mixcompilatie. De eerste CD begint erg fraai met ingetogen tracks en remixes van Lemon 8, Saints & Sinners en Rising Star. (wie deze rijzende ster is, wordt in het cd-boekje helaas niet prijsgegeven)

Zeker op het eerste schijfje luisteren alle tracks heerlijk weg. Met een broeierige mix van house, progressive en melodieuze techno heeft Armin een mixalbum samengesteld dat perfect de overgang van de huiskamer naar de clubs begeleidt. Op CD 2 grijpt van Buuren iets teveel naar het melodieuze geweld dat de diepere muziek enigszins verstomt. Voor de thuisblijvers op zaterdagavond erg jammer, maar voor degenen die de auto instappen op weg naar het bruisende nachtleven een goede wijze om het bloed alvast te laten koken. Bij Rank 1, System F en Oliver Lieb draait het nu eenmaal om de energie en een hoog dansgehalte. Voeg daar intimiteit en warmte aan toe en je hebt de exacte sound van Armin van Buuren en deze uitstekende mixdubbelaar te pakken!

Luisteren naar In Motion 003

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws