Klubbheads - Front To The Back (Digidance)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Jawel, het moest er een keer van komen. Een van Nederlands succesvolle exportproducten verzamelde al hun succesvolle singles en blikt terug op vijf jaar internationaal chartssucces van de Klubbheads. De eerste cd van de dubbelaar bevat alle grote hits in verschillende uitvoeringen en een Ben Liebrand's minimix. Op het tweede schijfje vinden we maar liefst acht videoclips van tracks als Klubbhopping, Discohopping, Raise Your Hands, Release The Pressure en natuurlijk Turn Up The Bass.

De geldmachine draait weer op volle toeren bij Digidance, het bedrijf van het drietal Addy van der Zwan, Koen Groeneveld en Jan Voermans, die naast de Klubbheads tevens bekend zijn onder de namen IttiBitty, BoozyWoozy en Greatski. Momenteel bestormt het drietal de internationale charts maar weer eens. En dit keer met de track 'Hiphopping'. Met weinig originele sampletjes als 'Hip Hop, Don't Stop' en jawel, 'Turn Up The Bass' lukt het ze gewoon weer om in verschillende charts in Europa binnen te denderen. Het is het succesverhaal van de Klubbheads dat nu al dik vijf jaar aan de gang is. En zoals ze er iedere keer weer in slagen om singles bij de vleet te verkopen, zal er nog niet snel een einde aan het opmerkelijke succesverhaal komen.

Een opmerkelijk succesverhaal, want dat is het zeker. Van de vele succesvolle mixcompilaties die Addy en Koen eind jaren tachtig maakte, waaronder Houseparty, Megadance en de populaire Megamix of the Year, tot een strak georganiseerd bedrijf waarvan het drietal alle touwtjes stevig in handen heeft. In twee studio's produceren Addy en Koen tracks terwijl Jan, die zich in 1995 bij het tweetal voegde, voor een groot deel bezighoudt met de regie van het bedrijf. Pas in de eindfase van een track werkt het drietal in wisselende samenstelling aan de details en wordt democratisch besloten of een track potentie genoeg heeft om uit te brengen. Deze werkwijze levert ze in veel landen wereldwijd steevast een plek op in de hoogste regionen van de hitlijsten. Het is namelijk zeer toegankelijke dansmuziek voor het grote publiek. Niet al te stevige beat, soepele baslijnen, opzwepende repeterende stemsamples en van die simpele maar blijkbaar zeer effectieve deuntjes die zich al na de eerste keer naar binnen vreten.

Dat is het succes van de Klubbheads. Of ze nou als mannen achter de schermen op aanwijzing van dj Jean platen maken of ze als dj's wereldwijd, van Moskou tot Ibiza en van Canada tot Australie, achter de draaitafels staan. Het drietal weet als geen ander wat een groot publiek wil horen en vertaalt dat net zo makkelijk naar hun eigen platen. En ze komen er ruiterlijk en in alle eerlijkheid vooruit. Met veel enthousiasme en liefde werken ze dag in, dag uit aan en met deze muziek. Maar, en geef ze eens ongelijk, er moet ook brood op de plank komen. De Klubbheads is in ieder geval een project waarmee ze op riante wijze hun pensioenvoorziening kunnen opbouwen en ze zelfs nog voldoende overhouden om ook nu al behoorlijk te genieten.

Op 'Front To The Back' krijgen we bijna zes jaar succes met de Klubbheads voorgeschoteld in de vorm van maar liefst achttien tracks, waaronder een minimix van Ben Liebrand, remixen van tracks als 'Klubbhopping', 'Discohopping', 'Kickin Hard 2001' en de samen met Mark van Dale geproduceerde track 'Raise Your Hands'. Ook de singles barsten altijd uit hun voegen van de verschillende remixen, extended versies en clubmixen. Ook het eerste officiele album van de Klubbheads biedt met maar liefst acht videoclips en enkele nieuwe remixen een compleet overzicht vol extraatjes voor de fans. En ook die zullen er dit keer ongetwijfeld in zeer grote hoeveelheden zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws