Forbidden Paradise - Face The wild (Basic Beat)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het elfde exemplaar uit de succesvolle serie is in navolging van deel tien gemixt door Misja Helsloot. Deze goedlachse Rotterdammer kun je vergelijken met iemand als de schaatsbelg Bart Veldkamp. Over het hoofd gezien in Nederland, maar op handen gedragen elders in Europa. In Noorwegen welteverstaan, waar Misja de schone blondines van zich af moet slaan en in de meest luxueuze penthouses verblijft alvorens hij moet draaien op verscheidene feesten en evenementen.

Zodra hij zich achter de decks nestelt en zijn emotionele uplifting progressive plaatjes opzet, verandert deze in een hongerige leeuw op zoek naar sfeerverhogende muziek! Niet voor niets betitelt hij zijn eigen producties met 'The Beast Within!' Het zal ongetwijfeld de energie van het nummer, dat ook op deze compilatie is terug te vinden, benadrukken, maar toch ook zijn eigen voorkomen accentueren. Dat de gehele dubbelaar die impressie moet krijgen is niet meer dan logisch, want dat is nu juist de kracht van de hele verzameling. Het eerste schijfje krijgt in ieder geval een dikke voldoende, maar dat is logisch met uitstekende tracks van Lemon 8, X-Trax en Inkfish.
Of Helsloot zichzelf op cd 2 met zijn makkelijke verteerbare melodielijnen en dito breaks in de uitverkoop gooit, valt te betwijfelen. Het tweede deel van de dubbelaar is duidelijk een vervolg op de voorgangers uit de Forbidden Paradise serie. Je kunt wel rigoureus naar progressive house overschakelen, maar dan verloochen je de trouwe kopers van deze albums die een bepaald verwachtingspatroon hebben.

Daarom is het tweede schijfje ook meer dan de moeite waard en mixt Misja de tranceknallers van Paul Oakenfold, Ferry Corsten en Airwave aan elkaar. Ook hier is wat ons betreft niets mis met de platenkeus, op twee vreselijke tracks na. Die smerige rework van Robert Armani's 'Circus Bells' had achterwege gelaten kunnen worden en de cheesy shit van Clint Fabian & DJ R Kai slaat de plank op deze compilatie compleet mis. Voor de rest een prima mix en met twee cd's ook nog eens waar voor je geld!

Luisteren naar Forbidden Paradise
DJ Misja Helsoot

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws