Cajmere - Technofunk (Triple Vision)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Hij wordt beschouwd als de vader van de Chicago housesound. Als oprichter van de toonaangevende labels Relief en Cajual heeft Curtis Alan Jones, beter bekend als Green Velvet, grote indruk gemaakt in de internationale housescene. Tezamen met onder andere Gene Farris, Derrick Carter en DJ Sneak hebben ze furore gemaakt met hun typische aan disco en funk gerelateerde housemuziek. Als DJ prolongeert hij zichzelf als Cajmere, dit om misverstanden omtrent zijn live-pseudoniem Green Velvet te voorkomen. Cajmere is de DJ en Green Velvet de live-performer.

Toch in tegenstelling tot dit techno georienteerde mixalbum waarin Cajmere vanaf de eerste plaat flink de beuk erin gooit, heeft hij ook een diepere housekant. Tijdens zijn DJ gig in Tilburg, vorig jaar juni, startte hij met klassieke diepe Chicago housetracks, om vervolgens naar een vette technoclimax toe te werken. Als je in de platenzaak of op een beurs oude Cajmere platen tegenkomt, is het erg raadzaam om die aan te schaffen. Vanaf '92 heeft ook pseudoniem Cajmere behoorlijk wat mooie intense muziek geproduceerd, dus niet alleen die welbekende Green Velvet sound.

In Nighttown tijdens Motel Mozaique deed hij hetzelfde als op dit technoalbum het geval is: beuken, stampen, zagen, knallen! De eerste twee tracks hebben nog een redelijk opbouwend karakter, maar het derde nummer, Tribe van Vincent D, is al voor veel DJ's de perfecte afsluiter van hun technoset. Dus dan weet je het wel! Al snel komen er ook Nederlanders met hun grijsgedraaide tracks 'Electric DeLuxe' (Speedy J) en 'Crashed At The End' (Steve Rachmad) aan te pas, deze bewijzen dat er ook zeer goede techno in ons koude kikkerlandje wordt gemaakt.

Met tracks en remixes van Joey Beltram, Luke Slater, Jay Denham en James Ruskin maakt de groene held het karwei af en is het erg raadzaam om na dit technogeweld, een loungealbum in de speler te werpen. Zoveel beuktechno achter elkaar kan nooit goed voor je rikketik zijn! 'I Am Losing My Mind'

Luisteren naar Technofunk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws