Fila Brazillia - Anotherlatenight (Azuli)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Fila Brazilla, het triphop-duo afkomstig van het Engelse Hull, heeft een indrukwekkend muzikaal verleden. Voor zover ik weet zijn er vanaf '90 maar liefst acht (compilatie)albums van deze heren verschenen, waarvan hun laatste remixproject 'Brazilification' uitstekende kritieken kreeg. Hun sound is een gulle middenweg van triphop, funk, dub, hiphop, house en acid jazz. Sfeervol en vooral erg fraai. Vorig jaar floreerde deze act nog op het Drum & Rhythm Festival en we mogen hopen dat ze Nederland snel nog eens bezoeken voor een optreden, want zo vaak deden ze dat in het verleden niet. (In tien jaar tijd een keer of drie!?)

Dave McSherry en Steve Cobby beginnen deze uitstekende compilatie van downtempo composities en swingende dansmuziek met de synthesizer-pop van John Barry. Vervolgens komen de hiphopbeats en heftige raps je tegemoet op de Hero Theme track van Infesticons. Alles kan en alles mag op deze Anotherlatenight mixcompilatie, het zijn tenslotte de muzikale roots die in een dik uurtje voorbij moeten komen. Klaarblijkelijk was het ook de Jamaicaanse Reggae die de Fila's inspireerden tot hun muzikale daden. De joint is gerold, een lekkere luie bank is opgezocht en de kamertemperatuur stijgt per track. Ehh, loungen, mag ik dat nog zeggen?

Het Yonderboi'achtige Get a Move On van Mr. Scruff, de soulvolle vibes van Marvin Gaye en de funk van David Holmes geven deze parel de variatie waar het bij veel loungecompilaties aan ontbreekt. Ook de gitaarrock van de Beta Band, de zwoele zang van zangeres Kelis en natuurlijk de Filla's zelf met hun sfeervolle triphop zijn vertegenwoordigd. Daar komt Nightmares on Wax nog eens bij die zonder twijfel de mooiste track aflevert. Het nummer Les Nuits bereikt hart en ziel. Kippenvel, dat eigenlijk van de eerste tot de laatste nummers over je lichaam rolt!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws