St. Germain - Tourist (Blue Note)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

The finest jazz since 1938. Blue Note is het befaamde jazz label, waar toppers als Miles Davis, Nat King Cole en Herbie Hancock hun muziek voor uitbrachten. St. Germain werd bekend via Laurent Garnier's F Communications en leverde met het album Boulevard (uit '95) een statement in de geschiedenis van de jazzy house.


Ludovic Navarre, zoals de vrienden van St. Germain hem kennen, maakte tot '95 technomuziek, maar werd de eentonigheid van deze sound zat. Alias St. Germain ging hij dieper en met de hulp van echte jazzmuzikanten, kregen zijn aanstekelijke ritmes ondersteuning van zuivere pianopartijen en mooie trompet en saxofoonsolo's. Onlangs kreeg de Fransman de opdracht van een van de prestigieuze labels van weleer en nu, 'Blue Note', om een opvolger te produceren.

Tourist opent met de wervelende hit 'Rouge Rouge' (vloervuller juli). Heftige percussie en sissende synths worden bijgestaan door waanzinnige trompet en pianopartijen. Naarmate de track overslaat naar heftige housebeats is de sensatie compleet, wat een supernummer! De track So Flute (vloervuller augustus) heeft wel zo'n waanzinnige swing, die zelfs oudjes van dagen laat dansen. De latere pianosolo's maken het plaatje van deze uitstekende compositie compleet. De saxofoon laat zich natuurlijk ook horen op de Dulfer-achtige track 'Land Of' .Ook zijn er blues invloeden te vinden op dit superschijfje. Met 'Sure Thing' combineert Navarre de jazz met kwaliteitsblues waar je u tegen zegt. De fusie tussen jazz, blues en dance op deze plaat is excellent!

Wanneer menig muziekjournalist tegen het einde van het jaar zijn uiteindelijke jaarlijstje moet samenstellen, zal 'Tourist' van St. Germain veelvuldig voorkomen. Let op mijn woorden! En niet te vergeten; wie zijn kunsten live en in een leuke ambiance wilt horen, moet zondag 1 oktober zeker naar de oude Calypso bioscoop in Rotterdam komen. Daarnaast is hij ook een van de headliners tijdens de derde editie van Hugo D-nite in Ahoy op 28 oktober. Topkwaliteit gegarandeerd!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws