Superfunk - Hold Up (Virgin)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Superfunk is de Franse verrassing van het jaar. De uit Marseille afkomstige band, weet een uitstekende link te leggen tussen 'the eighties' en opzwepende housebeats. Dankzij de clubhits 'Come Back' en natuurlijk 'Lucky Star' toonden de drie bandleden hun talent aan. Wel met behulp van allerlei discosamples uit de tachtigerjaren. Dit overigens door het nooit op een irritante commerciele wijze in hun muziek te filteren.



Superfunk bestaat uit drie dj's. Mike 303, Stephanie B en Fafa Monteco. Samen zijn zwaar geinspireerd door Kraftwerk (wie niet?) Grandmaster Flash en de discosound van weleer. De gefilterde versie (zie onder andere Daft Punk, Kojak en Bob Sinclair) is nu erg aan het opkomen. Zij worden met dit album ondersteund door Paul Johnson (Down, down, down, down...), zanger Ron 'want's to be your lucky star' Carrel en dj-grootheid Dimitri From Paris.

Toptracks als 'Electrique' (zie vloervullers), die te funky voor worden is, 'Here I Am, Listening To The Sound Of Jazz Muzic' en 'Last Dance In Copacabana' geven dit album een absolute meerwaarde. De twee aangeschouwde live optredens, deze zomer, waren ook errug feestelijk. De performances op het Dour festival en Dance Valley kregen niet voor niets positieve reacties van het publiek en de media.

Hold Up is een ode aan de discosound van weleer, alleen is de gefilterde samplemuziek van de Fransen nu allang niet origineel meer. Als je nog niet in het bezit bent van albums van Air, Daft Punk, Bob Sinclair, Kojak en Cassius, is dit een uitstekende mogelijkheid om met deze muziek kennis te maken.

Luisteren naar 'Hold Up'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws