Distance presents My House & French Sessions vol 1-3 (Distance)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het Parijse house label Distance is na haar verschijning op de laatste
Chesterfield party in Nighttown geen onbekende meer. DJ's als Kevin Yost en Jef K zorgden voor een uitstekende sfeer in de Basement. De Parijse house sound is zwaar aan het opkomen. Deze Franse house variant staat gelijk aan deephouse met veel disco invloeden. Vette deephouse wel te verstaan met funk en jazzy invloeden. De grondleggers van deze stijl zijn Chicago's DJ Sneak en Romanthony. Zij maakten de eerste filterdisco platen. Een stijl dat gretig werd overgenomen door Franse dj's en acts als Daft Punk, Dimitri From Paris, Cassius en Bob Sinclair. 'DJ Sneak and Romanthony together are what french house is all about', aldus Laurent Garnier in een interview met Slam.

Twee verschillende compilatie cd series van deze stijl sieren de Franse muziekmarkt. Op My House, The Collection staan al die bekende knallers van weleer die uitkwamen via Distance. Kenny Larkin, Chez Darnier, St Germain en Larry Heard zijn van die artiesten die deze sound liefhebben en te vinden zijn op deze uitstekende serie. Hel leuke van beide series is dat het drie delen betreft die verpakt zijn in een deel. Drie cd's voor de prijs van een. Eerst komen de albums een voor een uit, maar naar verloop van tijd worden ze in een pakketje van drie gevoegd. De platen zijn gecompileerd door dj Jef K.

De andere drie cd's van de serie The French Sessions zijn dj mixen van dj's Jerome Pacman, Bertrand en Jef K. Bij het beluisteren van deze mixen waan je jezelf naar het Scheveningse strand. De lekkere Salinas klanken passeren de revue, waardoor het vakantiegevoel maximaal tot leven komt. DJ's Jerome en Bertrand maken er een vrolijke, maar energieke house boel van. Jef K heeft een speciale zomer mix uitgebracht. Heerlijke amusante housetunes, die ervoor zorgen dat je meteen je koffer pakt en een last-minute boekt naar een verre bestemming! Velen voorspellen ook dat dit de muziek van de zomer van tweeduizend wordt. Ibiza, aankomende zomer, staat in het teken van zowel de Dutch als de French sound.

Voor maar negentig piek (of vijfenveertig per drie) kun je aanspraak maken op deze voortreffelijke zes cd's! En wanneer de zon het van de zomer even laat weten, kun je het zomergevoel maximaal doen opleven met behulp van deze muziek!

Luisteren naar French Sessions

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws