Good Looking Records Points In Time 7, 8 en 9 (Good Looking)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het is bekend dat het drum & bass label van LTJ Bukem en consorten niet bepaald stil zit. Om de twee maanden komt er wel een (mix)album van een van de artiesten van de Good Looking organisatie uit. Wat wil je met meer dan tien sublabels en ongeveer twintig artiesten. Daarnaast wordt er geregeld in het verleden teruggeblikt, omdat het label in haar bestaan veel mooie momenten heeft gekend. De Points In Time reeks is daar zo'n voorbeeld van. Al zes delen gingen er voor en binnen anderhalf jaar zijn er dus negen cd's met vervlogen maar gekoesterde tracks verschenen.

Commercieel of niet, je kunt niet ontkennen dat de kwaliteit er minder om is. Daarnaast is Bukem wel iemand die er als eerste in is geslaagd om drum & bass muziek naar de huiskamer te brengen. Al het toonaangevende vinyl dat vanaf '92 uitkwam is gecompileerd op de Points In Time cd's. Op deze drie albums zijn de tracks van artiesten als Big Bud, Seba en Blue Mar Ten verzameld. Drie namen die al jaren frequent opduiken in het jazzy break beat imperium. Twee heuse klassiekers zijn de tracks Positive Notions van Intense en Close Your Eyes And Listen van Chameleon, die overigens de titel alle eer aan doet.

Om de verkoop te stimuleren is er bij alle drie de delen een extra mix cd van Nookie bijgevoegd, een nieuwkomer in de Good Looking stal. Dat maakt de aanschaf van een van de cd's extra aantrekkelijk. Geen overbodige luxe voor de echte Good Looking freaks, die zo onderhand extra bijverdiensten nodig hebben om al die muziek te kunnen veroorloven.

Of het nodig is om een dergelijke compilatiereeks uit te brengen valt te betwijfelen. Waar duidelijk niet over te twisten valt is de kwaliteit van de mellow drum & bass composities van Bukem en zijn label vriendjes, die met deze sound de Engelse markt hebben veroverd.

Luisteren naar Points In Time 7, 8 en 9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws