Masters at Work - The Tenth Anniversary Collection Part 2 (BBE)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Wat hebben Donna Summer, Michael Jackson, Bjork, Vanessa Williams, Soul II Soul en Madonna met elkaar gemeen? Zij vonden allen hun weg naar de studio van 'Little' Louie Vega en Kenny 'Dope' Gonzales. Deze Masters At Work zorgden ervoor, dat de muziek van menig popartiest uitermate geschikt werd voor op de dansvloer. Met de release van 'Our Mute Horn', a tribute to Miles Davis, bewees het duo dat dance wel degelijk samen kan gaan met jazz, latin en salsa. Hetgeen resulteerde in het meesterwerk NuYorican Soul, waar grote artiesten als Tito Puente, Jocelyn Brown en George Benson hun medewerking aan verleenden.

Het is alweer een decennium geleden dat Todd Terry de twee heren aan elkaar voorstelde, waarna ze de samenwerking aangingen. Het tienjarig bestaan van de Masters At Work wordt gevierd met twee prachtige albums, waar al hun befaamde producties op te vinden zijn. Met de Tenth Anniversary Collection bewijzen de meesters van het betere danswerk, dat hun prijspeil voor een optreden op redelijke hoogte ligt. Alle commotie rond hun optreden in Nighttown vorig jaar december in Rotterdam, was dan ook volslagen idioot. Ze zijn het geld namelijk meer dan waard!

Het eerste deel van de twee boxen verscheen in augustus, waarmee de heren hun eerste lustrum vierden. De laatste vijf jaren komen op deze vier cd's voorbij, waarop elk nummer een hoogtepunt op zich is. Toch toonaangevend zijn de tracks in samenwerking met George Benson, Reprezant en India. Ook de remixen van 'Around The World' (Daft Punk) en 'I Want You Back' (Mel B) liggen allerminst beneden hun peil. Eigenlijk heeft elk nummer haar eigen charme en kwaliteit, zodat je meer dan zes uur kunt genieten van dwingende beats, loepzuivere vocalen en warme melodieen. 33 tracks met meesterlijke dansmuziek van twee legendarische producers uit New-York.

Dit is een serieuze oproep voor iedereen die zich nog niet verloren heeft in alleen maar monotoon beukende beats en op zoek is naar meer diepgang in (dans)muziek: "Schaf beiden delen aan!" Acht cd's voor iets meer dan honderd ballen is een lachertje vergeleken met de kwaliteit die je er voor terugkrijgt. Twee absolute meesterwerken!

Luisteren naar Masters at Work

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws