Chaser - Game On (Soma)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Eigenlijk is dit een album die niet in deze lijst mag voorkomen, omdat hij van december vorig jaar dateert. Maar net als bij Beaucoup Fish van Underworld het geval was, is daar gewoon reden toe! Ten eerste is het natuurlijk een onwijs vette plaat. Sterker nog, voor mij persoonlijk, het beste album van '99! Tweede oorzaak van plaatsing is het feit dat het Soma label jubileert en de track Tall Stories van Chaser dit jaar is grijsgedraaid door dj's als Laidback Luke, Deep Dish en Danny Tenaglia.

Chaser bestaat uit Lars Sandberg (ook bekend als Funk D'Void) en Nigel Hayes (die onlangs zijn eerste soloplaat 'But Is It Art' heeft uitgebracht) Game On is de perfecte combinatie van atmosferische house, Latijns Amerikaanse ritmes en funky techno. Het album opent excellent met 'Sleazy Listening', waarin roffelende percussie wordt ondersteund door sexy saxofoonpartijen.

Imponerende beats worden losgelaten tijdens het tweede nummer 'Friend Like You', een track die ook nog eens van aangename vocalen is voorzien. En net als je denkt dat het allemaal niet meer mooier kan, volgt 'Blue Planet'. Een waanzinnig nummer die opbouwend erg sterk is. Bij de eerste luisterbeurt raak je zo verrast door al dat muzikale geweld, dat je gewoon niet meer weet wat te doen van adrenaline. Wauw, dit kan mooie muziek dus met mensen doen, very impressive! Gitaarrifjes, saxofoonpartijen en swingende percussie die worden ondersteund door een ijzersterke sound. Kippenvel gegarandeerd!

Naarmate de lp vordert, worden de beats agressiever en is de sound wat meer nadrukkelijk aanwezig. Dit overigens nooit zonder de soul, funk en jazz uit het oog te verliezen, integendeel. Deze worden er ook steeds opvallender bijgehaald en geven het album een indrukwekkende drive. Aangekomen bij de track Tall Stories, die op vinyl uitstekend is geremixt door Ian Pooley (Lars From Mars Mix) weten we waar Chaser op uit is. Je laten swingen till you drop! Dansen, dansen en nog eens dansen! Dit meesterwerk gaat nu al de boeken in als een absolute house klassieker!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws