Deep Dish - Renaissance Ibiza (Renaissance Recordings)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De van oorsprong Iraanse Amerikanen Ali 'Dubfire' Shirazinia en Sharam Tayebi alias Deep Dish weten maar niet van ophouden als we het over mixcompilaties hebben. Het eind vorig jaar verschenen mixalbum Yoshiesque werd in Engeland onlangs nog (tevergeefs) genomineerd voor een Ericcson Muzik Award. Daarnaast hebben ze nog legio andere mixen uitgebracht, maar slechts een eigen album geproduceerd. Hun album Junk Science behoort overigens wel tot de allerbeste housealbums ooit, maar een opvolger mag er nu zo onderhand wel verschijnen. Voorlopig moeten we het nog even met een aantal mix cd's doen en dat is helemaal niet erg, want ze zijn subliem en met liefde voor wonderschone housemuziek gecompileerd.

Het leuke aan de mixcompilaties van Deep Dish is, dat minimaal de helft van de cd's bestaan uit remixen van andere topproducers. Ook zijn ze zelf (op MAW na) de meest gevraagde remixers ter wereld. Zo hing recent Madonna aan de lijn voor een bewerking van Music. Het gruwelijk goede resultaat is bekend (zie vloervullers augustus). Op dit album namen de heren artiesten als Sven Vath (Barbarella), zangeres Gabrielle (Rise) en ene Amber onder de loep. En valt rising star Timo Maas wel erg op met maar liefst vier producties.

Deze dubbellaar neemt je mee op reis, een uitstapje van maar liefst 155 minuten. Diepe melodieuze housemuziek tot stevige beuktechno, heerlijk die opbouw! Cd 1 typeert zich door heel diep te gaan, bijna progressive maar net niet. Bij track zes wordt het eerste hoogtepunt met liefde bereid. De heren mixen dan de grijsgedraaide technoklassieker Kinetic van Golden Girls (Commie remix) met hun bewerking van Sven Vath's Barbarella. Na je suf te hebben gedanst, geeft Deep Dish je vervolgens de mogelijkheid om wat af te koelen. Maar niet getreurd, want er wordt al snel naar nieuw climax gebouwd.

Die nieuwe climax volgt in geheel cd 2, wat een energie zeg! Daarin gaan de heren volop voor de techno. Timo Maas krijgt zoals eerder gezegd volop de kans om zich te bewijzen en de Danny Tenaglia mix van Green Velvet's Flash (Cameras Ready, Prepare To…) beukt lekker weg (vloervullers november). De mooiste track op deze excellente mix compilatie is toch wel de speciale Futureshock remix van Porcelain van Moby, een echte schoonheid!

Maar eigenlijk is deze hele mix een schoonheid die wat steviger is dan we van Deep Dish gewend zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws