Shirley Bassey - The Remix Album (EMI-NL)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

En ineens was daar Shirley Bassey weer! Iedere James Bond fan kent de zangeres natuurlijk van de diverse titelsongs van de Bond films. Maar zo’n drie jaar geleden verscheen zij ineens op de dansvloer nadat het big beat duo The Propellerheads de zangeres uitnodigde voor een samenwerking voor hun debuutalbum. De track History Repeating haalde zelfs de top veertig en was niet van de muziekzenders af te slaan.

De samenwerking met The Propellerheads beviel blijkbaar goed. Zo goed zelfs dat er nu een compleet remixalbum verschijnt waarop tracks als Where Do I Begin, Goldfinger, Diamonds Are Forever, Never Never Never, Big Spender en Light My Fire door artiesten als Kenny Dope, Nightmares On Wax, Moloko, Groove Armada, Mantronik en ook The Propellerheads nog maar eens door de mengtafel zijn gehaald.

Vrijwel alle artiesten zijn met veel respect voor de vocalen van de zangeres aan de slag gegaan en laten de herkenbare vocalen dan ook vrijwel onaangetast. Het merendeel van de remixen is niet veel meer dan een muzikale herziening van de originelen. Het remixen richt zich vooral op de ritmes die wat meer aan deze tijd zijn aangepast. Voorzichtig worden wat toenaderingen tot de dansvloer gezocht, maar veelal werken de remixers met lome trippy beats waarop de vocalen het beste tot hun recht komen.

Maar helaas hebben alle producers zoveel respect en eerbied voor de zangeres dat het resultaat er niet in slaagt de dansvloer te behagen en in de huiskamer toch te veel aan de films van James Bond doet denken. Met wat meer lef had het project een geslaagde crossover kunnen worden maar helaas hebben de artiesten dit keer wel erg veel respect voor de zangeres en te weinig lef getoond. Interessant voor de fans van de zangeres, alhoewel die zich misschien wel afvragen wat voor een modern gedoe er rondom de vocalen afspeelt.

Luisteren naar Shirley Bassey

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws