Misja Helsloot - The Creation (Basic Beat)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

God, wat ben ik blij dat ik zwaar Christelijk ben opgevoed! Hierdoor ben ik in staat om de Rotterdamse dj annex dominee Misja Helsloot te begrijpen met zijn nieuwe serie mixalbums. Met 'The Creation' doelt Misja namelijk op de schepping van onze aardbol. De eerste twee verschenen mixen staan gelijk aan Genesis hoofdstuk 1, vers een tot en met dertien. Nu is het niet zo dat als je de trotse bezitter bent van de bijbel, je deze albums in de schappen kan laten liggen. Je moet het als een goede mengeling zien; lees en luister!

De muziek op beiden schijfjes typeert zich in heftige landschappen van melodieen, vergezeld door hypnotiserende beats. Nimmer saai en gelukkig met aardig wat diepgang. Dat kan als een compliment worden gezien, omdat er maar weinig trance dj's zijn die zich niet laten verleiden door de cheesy shit! Ingetogenheid en subtiliteit kenmerken tracks als 'Cloaked' van Michel de Hey versus Literon en 'City Borealis' van Timo Maas featuring Digital City. Energieke muren van melodieus geweld zijn te horen op '4 Elements' van Gaia (Armin van Buren) en 'Dream' van Planisphere.

Al met al twee lekkere mixen, bestemd voor de doorgewinterde trance liefhebbers en de technofans op zoek naar meer melodie. God zag in ieder geval dat het goed was!

Luisteren naar Creation deel 2

Forbidden Paradise 10 - Djunggi (Guardian Angel)
Op de succesvolle serie Forbidden Paradise valt niets af te dingen, anders haal je het tiende deel niet. Deze is ook gemixt door Misja Helsloot en staat boordevol melodieen en krachtige beats. De delen drie tot en met zeven werden nog gemixt door dj Tiesto, maar die heeft het zoals bekend druk met andere zaken. Dus was het aan dj Misja om de delen acht, negen en tien net zo succesvol te laten verlopen als bij Tiesto het geval was. Een moeilijke opgave in een scene waar alles draait om gevestigde namen, maar na het beluisteren van deze tiende editie lijkt het toch gelukt. De kwaliteit is er in ieder geval niet minder om geworden.

Luisteren naar Forbidden Paradise

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws