Madonna - Music (Maverick)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Madonna, die vorig jaar vriend en vijand verraste met het album Ray Of Light, is alweer met een vervolg gekomen op haar geprezen voorganger. Met Music zet zij de dansbare elektronica door, dit in tegenstelling tot haar popverleden. Met behulp van topproducers als William Orbit en Mirwais komt zij weer op een hoog dansbaar niveau terecht.

De geschiedenis van dit album begon met de titeltrack Music. Dat Madonna een groot liefhebber van kwalitatieve dansmuziek is, bleek wel nadat zij topproducers de opdracht gaf om de single te remixen. Groove Armada, Victor Calderone en Deep Dish kregen de dankbare taak om hem te bewerken naar hun stijl. Deep Dish begreep onmiddellijk dat ze zo'n kans niet vaker zouden krijgen en produceerden een wereldremix! Diep, dwingend en energiek, wat een heerlijk stukje muziek om naar te luisteren of om gewoon uit je dak te gaan! (zie vloervullers augustus)

Twee maanden na de verschijning van de titeltrack, die overigens de hoogste charts bereikte, verscheen onlangs eindelijk het verwachte album. Muzikaal haalt deze 'langspeler' het niveau van Ray Of Light niet. Verder is hij ook nog eens veel te kort; slechts 51 minuten, vertelt mijn display me. Elf tracks kunnen de 70 minuten blijkbaar niet halen.

Toch zijn er mooie composities op terug te vinden. Neem nou de wonderschone ballads 'I Deserve It' en 'For A Girl'. Of de lekkere dansvloer gerichte nummers 'Run Away Lovers' en 'Amazing', die zowel door Mirwais als William Orbit erg zuiver en op topniveau zijn geproduceerd. Dit album is aardig besmet met wat trip hop en funky disco invloeden. Gelukkig maar, want dat maakt de plaat nu juist zo veelzijdig. De meningen over dit staaltje muziek zullen naar alle waarschijnlijkheid verdeeld zijn. Een ding is zeker; met dit album bewijst Madonna wederom dat zij een groot artieste is die met haar tijd (en al heel lang) meegaat!

Met dank aan Orbit en Mirwais, die de uiterst mooie producties voor hun rekening namen, gedirigeerd door een superster met een onwijs charisma; Madonna!

Luisteren naar Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws