Attica Blues - Test Don't Test (Higher Ground)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het drietal DJ Charlie Dark, Tony en zangeres Roba maakte indruk met hun gelijknamige debuutalbum op het Engelse MoWax. Maar de filosofie van dat label paste niet langer bij die van Attica Blues, waarna de band het gezelschap zocht van Leftfield, Tipper en Pressure Drop op het Engelse Higher Ground label.

Met Test Don't Test levert het drietal gelijk een ijzersterk album op dit label af. Vooral Roba maakt indruk met haar getergde stem. Een belangrijke rol is voor de teksten die gaan over eindeloze beloftes, verloren dromen en onbeantwoorde liefdes. Maar Test don't Test is vooral het geluid van een drietal dat opgroeide in Londen en alle zwarte muziekstijlen zag komen en gaan.

Een hoofdrol is weggelegd voor meeslepende triphop en hiphop, maar flarden dub, reggea, funk en soul klinken door het krachtige geluid dat tevens is beïnvloed door muziek uit de jaren zestig en zeventig. Van alle franje ontdaan levert dat een rauw en bij vlagen bombastisch album op dat je al bij de eerste luisterbeurt bij de strot grijpt.

Luisteren naar Test Don't Test

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws