Vera van Dijk beleeft haar eerste concert dankzij Vodafone Firsts

Eveline Meijer | 4 september 2014
onbekend


Stel je voor, je kunt voor het eerst in je leven naar muziek luisteren. Welk nummer zou jij dan kiezen? Deze vraag werd duizenden mensen voorgelegd en uiteindelijk rolde het nummer 'Stay With Me' van Sam Smith uit de bus. Dit nummer werd in een speciaal bewerkte versie door Kyteman Orchestra uitgevoerd voor de voormalig dove Vera van Dijk.

Kyteman Orchestra

De 19-jarige Vera is doof geboren, maar heeft een CI (Cochleair Implant) gekregen. Hiermee kan ze basic geluiden horen en dus ook voor het eerst in haar leven naar muziek luisteren. Speciaal voor deze gelegenheid deed The Kyteman Orchestra een optreden, wat opgevoerd werd in Paradiso Amsterdam. Op maandag 25 augustus was het zover: Vera kon voor het eerst genieten van livemuziek.

Vodafone Firsts

Het concert komt voort uit Vodafone Firsts, een nieuw engagement platform van het bedrijf. Vodafone geeft mensen met #Firsts de mogelijkheid om iets voor het eerst te doen. Denk hierbij aan dingen als voor de eerste keer in een achtbaan, een ritje in een luchtballon of voor het eerst vliegen.

Verschil in vogels

Vera vertelt dat het voor haar bijna niet mogelijk was om te communiceren met mensen voordat ze haar CI kreeg. 'Ik heb wel altijd geaccepteerd dat ik doof ben, maar ik was jaloers op mensen die alles kunnen horen.' Sinds 2,5 jaar heeft Vera haar CI en er is een hoop voor haar veranderd in die tijd. 'Ik had vogels nog nooit gehoord, maar nu hoor ik het verschil tussen allerlei soorten vogels.'

Het ultieme nummer

Eerder werd aan het Nederlandse publiek gevraagd welk liedje er absoluut gespeeld moest worden. Bekende namen als Chef’Special, Taymir, Krystl en Eefje de Visser namen de tijd om ook te stemmen. Het ultieme nummer bleek 'Stay With Me' van Sam Smith. The Kyteman Orchestra bewerkte het nummer, zodat de uitvoering aansloot op de gehoorkwaliteit van Vera.

Bekijk Vera's unieke Vodfaone Firsts moment in onderstaande video.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws