Geen classics feesten meer in 2008

Partyscene Redactie | 24 oktober 2007
onbekend

Waarom trekken classic avonden zoveel bezoekers?

"Een avond terug in de tijd van echte house. De hoogtijdagen van de Roxy, IT, Parkzicht en Nighttown". Wekelijks krijgt de love2party-redactie persberichten binnen die beginnen met deze kreet. En een blik op de landelijke party-agenda's van de komende weken bevestigt ons vermoeden: Classics feesten zijn hot! Know Your Classics, OWAP, Oudeplatenfeest en Houseclassics zijn maar enkele namen van feesten die de komende weken plaatsvinden. Op alle feestjes worden dezelfde platen gedraaid door dezelfde dj's. Leuk of uitgekauwd?

Deze platen kennen we onderhand welMisschien is het wel de manier om de oude garde lekker bezig te houden. De namen van Jean, Miss Monica, Mark van Dale en Marcello, om er maar een paar te noemen, prijken zo ongeveer op elke flyer die ook maar enigszins riekt naar een classics avond. En natuurlijk draaien ze allemaal dezelfde platen. "Money - Cameo", "The house of God - D.H.S.", "Go - Moby" en "Energy Flash - Joey Beltram" mogen niet ontbreken op een beetje oudeplatenfeest. De vraag is of we hier nog op zitten te wachten.

Waarom trekken classic avonden zoveel bezoekers? Zitten de mensen tegenwoodig niet meer te wachten op vernieuwing en een beetje diepgang in de muziek? Het begint er anders aardig op te lijken. Elke maand een Know Your Classics feest in de Thalia en elke maand exact dezelfde nummers, en toch trekt zo'n avond aardig wat bezoekers. Is het niet beter om helemaal te stoppen met dit soort feesten? Dat is een prima manier om de oude garde wakker te schudden en ze kennis te laten maken met al het moois wat de elektronische muziekscene hedendaags te bieden heeft.

Onze stelling luidt dan ook: Geen Classics feesten meer in 2008!

Een aantal houseclassics op een rijtje...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws