Party-report: Awakenings Festival

Ivo Mollemans | 1 juli 2013
party reports


Wat: Awakenings Festival
Waar: Spaarnwoude, Halfweg
Wanneer: 29 juni
Reporter: Gloria van Breukelen

Wat een teleurstelling toen ik om 22.00 uur op mijn telefoon keek en er achter kwam dat we nog maar één uurtje van Awakenings Festival konden genieten. Want hoewel we om 12.30 al binnen waren, was de dag omgevlogen. Wat een heerlijk feest! Ik kan niet wachten tot volgend jaar.

Organisatie

Ja, we waren er al vroeg bij, maar 's ochtends het terrein opkomen duurde helaas een lange tijd. Ten eerste is het nog een kwartier lopen vanaf de bus/auto/pendelbus en wát een rij stond er voor de ingang. Dit lag in ieder geval niet aan het grondige fouilleren, want we werden bijna niet gecontroleerd. Iets wat het leed nog een beetje kon verzachten, was de gratis zonnebril die tot 13.00 uur werd uitgedeeld. En hoewel het 's ochtends toch best fris leek, was het voor de deur bloedheet. Alsof het op festivals toch altijd een paar graadjes warmer is dan elders.

Eenmaal binnengekomen, waren alle zorgen weer vergeten. De heerlijke sfeer en techno-deuntjes lachten ons te gemoed. Daarnaast was alles het op het terrein zelf prima geregeld. Korte rijen voor de munten, nooit hoeven wachten voor de drankjes en gelijk doorlopen naar de wc's. Sanitair was dan ook ruimschoots aanwezig, verdeeld over het hele terrein, er was bijna altijd wc-papier en er waren gelukkig spiegels! Daar worden wij, als ijdele meisjes, erg blij van. Voor de echte chillers was er ook genoeg plek om je even terug te trekken.

Zin in wat spanning? Dan kon je naar het kermisterrein. Er stonden verschillende attracties, maar de immens hoge zweefmolen was toch wel de aandachtstrekker. Toen ik zowaar enthousiast er naartoe liep, veranderde dit al snel in een domper. Ik ga toch zeker geen tien (!) euro betalen? Gelukkig voor de kermisbazen waren er genoeg feestgangers die hier anders over dachten.

Stages

De 20.000 bezoekers waren verdeeld over acht stages op het mega grote terrein van Spaarnwoude. Ben je meer van de zachtere techno en deephouse of hou je juist van keiharde schranz? Op Awakenings zit je goed. Als groot techno-fan, maar iemand met weinig dj-kennis, stonden mijn paden nog helemaal open. De enige waar ik graag heen wilde, was Fatima Hajji. Tijdens mijn bezoek aan de Awakenings Hard Edition afgelopen december, heeft zij mijn hart gestolen.

Dankzij de handige time table die aan het begin van het festival werd uitgedeeld, trokken we om 14.45 naar de Z tent voor Fatima: dit werd knallen! Toch is het altijd lastig om op deze muziek te kunnen dansen. Na een lange tijd huppelen, stampen en springen, oftewel: keihard schranzen, gingen we weer op avontuur.

Even op zoek naar mijn andere Clublife Magazine-collega in tent X. Dit was nog een karwei, want de overdekte area's hadden meer iets weg van een hal: bizar groot. Speedy J was aan het draaien in de tent en het ging helemaal los. Net als ik ging was mijn collega razend enthousiast: 'Wát bouwt deze gast op naar zijn hoogtepunt, geweldig!' Hij doet snel zijn oordoppen in. Verstandig met deze knallende beats, maar sowieso een aanrader voor elke partyganger (lees hier waarom). Net als ik is hij positief over de organisatie. 'Vriendelijk personeel aan de bar en schone wc's, iedereen blij!'

Hij vervolgt zijn weg naar Dave Clarke en ik ga op zoek naar mijn mede-feestgenoten in tent Y. Wat wordt daar relaxed gedraaid! Niet te hard maar wel een goede beat. Maar de grootste technoartiesten waren toch wel de vinden op de open air Area V. Volgens andere partygangers waren onder andere de toppers Joris Voorn, Sven Väth de helden van de dag en Carl Cox sloot Awakenings keihard en waardig af.

Awakenings

Wat zo leuk is aan Awakenings, is dat er allerlei soorten types rondlopen, er verschillende soorten eettenten zijn, je gemasseerd kunt worden en je bijvoorbeeld kan feesten in een feestbus. Alles kan en alles mag. De sfeer is altijd goed, alles is goed geregeld en de feesten hebben echt een eigen identiteit. Daarnaast wordt er qua stages niet erg uitgepakt, omdat dat niet hetgeen is waar het om draait.

Awakenings is gewoon genieten en dat hebben we zeker gedaan. Deze editie was weer een groot succes. En hoe je al dagen, zeg weken, zeg maanden, zit te verheugen, vloog de dag voorbij. Zo begint het al op vrijdag met de keuze van je schoenen (zal het festivalterrein gaan modderen door de regen of niet?), kun je 's nachts slecht slapen en zit je om zeven 's ochtends rechtop in je bed. Ik hoop dat komend jaar voorbij vliegt, zodat ik me weer kan opmaken voor een nieuwe Awakenings Festival.

De organisatie kon na 23.00 uur meteen beginnen met schoonmaken, want de volgende dag werd het techno-geweld verruild voor het lekkere billenschudden op Latin Village. Benieuwd hoe het daar was? Lees het report hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws