Party report: Thrillogy

Rick Francissen | 28 oktober 2013
party reports


Wat: Thrillogy
Waar: Jaarbeurs, Utrecht
Wanneer: Zaterdag 26 oktober
Reporters: Rick de Brouwer & Robin van der Kooi
Fotografie: B2s

Three solo’s, one event

Dan hebben we het natuurlijk over een van de grootste en meest gerenommeerde indoor hardstylefeesten van het jaar, Thrilogy in de Jaarbeurs te Utrecht. Ook dit jaar mochten de drie gekozen solo artiesten door b2s hun eigen support-line up samenstellen om samen de nacht in te vullen. Aan dj’s Frontliner , Adaro en Partyraiser viel de eer om op 26 oktober hun eigen area’s te hosten. Na 07.00 draaien de dj gastheren een uur lang samen en lieten zij de Jaarbeurs op zijn grondvesten trillen.

Kaartverkoop en prijzen

thrillogyVoor zoveel muzikaal geweld zul je wel wat neer moeten leggen. De normale tickets kostten 50 euro. Het feest was helemaal uitverkocht en ook aan de deur kon niemand meer een ticket scoren. Tevergeefs zochten veel mensen nog tickets, maar niemand wilde zijn kaartje nog afstaan voor dit bijzondere feest.

Drankjes waren allemaal te koop met consumptiemunten. Voor 10 euro kocht je vier munten en hiervan kon je in totaal vier drankjes halen (fris/bier). Kluisjes waren ditmaal erg handig neergezet. Doordat deze voor de entree stonden scheelde dit enorm veel controle tijd aan de deur. Voor 12 euro inclusief borg had je een kluisje.

Kleine planning

Samen met diegenen die wel een kaartje wisten te bemachtigen taaide we af naar de Jaarbeurs in Utrecht. Vooraf hadden we al een programma uitgestippeld wie we waar en wanneer wilden meemaken. Nou wil het op een avond nog wel eens flink anders lopen, maar het is een goede houvast op een evenement waar ruim 15.000 bezoekers op afkomen. Ben je elkaar kwijt, dan weet je waar je elkaar kunt tegenkomen. Daarnaast wilden we zo vroeg mogelijk aanwezig zijn om alle mogelijke drukte te ontlopen. En dat lukte. Om tien voor tien betraden we al de Frontlinerstage waar Atmozfears zijn kunsten mocht vertonen. Met de klok een uur terug en dj’s die een uur extra zouden draaien konden we ons opmaken voor een lange avond feesten.

Duidelijke prioriteit

Atmozfears bracht ons en de binnenkomende bezoekers alvast een beetje in de partystemming met zijn melodieuze hardstyle. Al had de naam beter Atmozfear kunnen heten, want de helft van het duo ontbrak. thrillogy2Toen we daarna een rondje liepen viel het ook in de andere zalen op dat al het decor erg mager was opgezet. Ook de lasershows voldeden niet aan de vooaf gestelde verwachting die wij hadden aangezien B2s een feest organiseerde van dit formaat.
Het geld was duidelijk geïnvesteerd in de verzorging van de programmering. En die stelde niet teleur. Na afloop waren er overal positieve geluiden te horen over de neergezette sets. Men was vooral erg te spreken over Frontliner in combinatie met de Coone en even later met B-Front. Andere toppers waren Partyraiser vs Drokz en Partyraiser vs Nosferatu. Op de Adarostage wisten vooral Crypsis en Titan het publiek te bekoren.

De opening

Even voor half één stonden we achterin verzameld om populaire hardcorehost Partyraiser te verwelkomen. De sfeer leek er prima in te zitten bij de zaal. Het was ook de enige zaal met de mogelijkheid om op een tribune te kunnen plaatsnemen om even bij te komen van alle harde beats. Even bijkomen op keiharde hardcore, das niet voor iedereen weggelegd. Helaas stonden de boxen in de hardcore area niet juist afgesteld. Het resulteerde in een vrij vervormd geluid gedurende het grootste gedeelte van de avond. Wij stoorden ons er zo erg aan, dat we Partyraiser de rest van de avond niet meer hebben opgezocht.thrillogy3

Daarna was het de buurt aan de opening van Adaro. In deze rawstyle area waren gedurende de gehele avond duidelijk de meeste mensen te vinden. En niet onterecht. De catchy platen van Adaro spreken bij de meesten tot de verbeelding. Adaro startte gelijk met een hoog tempo. In zijn set kwamen ook een aantal oude platen voorbij. Over het geheel genomen een erg verassende set die erg goed aansloeg in het vrolijke publiek. Waar vorig jaar een track als de dikke vette bassplaat erg aansloeg, lijkt dit jaar de plaat van Chain reaction ‘Answers’ (Adaro remix) het stokje te hebben overgenomen. Zo werd er luidkeels met 'Answers (Adaro remix)' van Chain Reaction meegeschreeuwd.

Weinig keus

Wat eten betreft liet de organisatie ook een steekje vallen. Het enige voedsel wat wij hebben kunnen vinden was een broodje kroket of een broodje met worst. Een erg magere keuze wat ons betreft.

Conclusie

Thrilogy, 3 solo’s van artiesten op één evenement. Een uniek concept van B2s die zijn sporen inmiddels heeft verdiend. Met een extra uur feest doordat de klok een uur terug ging en een fantastische line up kunnen we niet anders zeggen dan dat we een geslaagde avond hebben gehad. Wat ons betreft zijn we er volgend jaar weer bij.

Plus

  • Bereikbaarheid locatie
  • Uniek concept
  • Kwalitatieve line up
  • Harde en goede muziek
  • Doorstroom bezoekers
  • Vlug deurbeleid

Min

  • Magere aankleding en show
  • Tropische temperaturen
  • Schraal aanbod aan eten
  • Te weinig muntloketten en vrouwentoiletten
  • Slecht telefonisch bereik
  • Vervormd geluid hardcorestage

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws