Party report: Neonsplash Blood Massacre 2013

Rick Francissen | 4 november 2013
party reports


Wat: Neonsplash Party Blood Massacre
Waar: Bootshaus, Köln (Duitsland)
Genre: House
Schaal evenement: Gemiddeld (ongeveer 1500 man)
Wanneer: 1 november 2013
Line Up : La Fuente, Tommy Belgrano en andere residents
Reporter: Natasha Kuiper

Neonsplash Blood Massacre (day 1 with La Fuente)

1390631_164891257051952_1695394389_nNeonsplash party is de grootste paint splash party van Europa. Met dit concept is het afgelopen jaar het gehele Europese continent aangedaan onder de vlag “Colour is Creation Tour 2013”. Vandaag zijn wij te gast bij de Neonsplash Paint Party in Das Bootshaus te Keulen. Het thema van het feest staat geheel in het teken van Halloween namelijk “Blood Massacre”. Er zal deze avond daarom met rode verf worden gesplashed met headliners als Tommy Belgrano en La Fuente.

Evening

We vertrekken al vroeg richting Duitsland aangezien we niets van dit spectaculaire feest willen missen. Aangekomen bij Das Bootshaus merken we meteen waar de club haar naam aan te danken heeft. We bevinden ons namelijk in een binnenhaven van Keulen. Als we door de parkingboys naar een parkeerplaats geleid zijn kan de avond beginnen. Eenmaal binnen valt meteen op dat de meeste bezoekers verkleed zijn voor Halloween, over het algemeen witte kostuums, zodat de verf goed zichtbaar is.

Er hangt een gemoedelijke sfeer als de eerste dj van de avond start. Wanneer die 'Animals' van Martin Garrix draait gaat het gelijk goed los. Iedereen heeft er blijkbaar erg veel zin in.

IMG-20131102-WA0004Ter bescherming van de club zijn alle wanden, vloeren en bars afgedekt met plastic. Erg jammer maar wel begrijpelijk, hierdoor komt het uiterlijk van de club helaas niet volledig tot zijn recht. Gelukkig vinden de bezoekers het helemaal niet erg om verf over zich heen te krijgen. Enkele uitzonderingen vallen op doordat zij met een regenponcho door de club lopen.

Op het grote scherm achter de dj wordt afgeteld naar hetgeen waar het feest om bekend staat: de Neon Splash. Twee enorme verfkanonnen staan klaar om afgevuurd te worden op het uitzinnige publiek. Als de 0:00 nadert zoeken wij enigszins dekking aan de zijkant van het podium, maar dat mocht niet baten want ook wij kwamen onder de verf te zitten.

La Fuente

Dan is het bijna tijd voor de headliner van de avond : La Fuente, met zijn zeer unieke sound. Dit is house muziek op zijn best! Soulful, upbeat and uplifting.
Backstage praten we kort met Job Smeltzer (La Fuente) waarbij hij aangeeft uit te kijken naar zijn 2 uur durende set. “KNALLEN” is hierin het sleutelwoord. Hij neemt kort een kijkje de zaal in alvorens hij ons meeneemt on stage. Met enkele bootlegs van de bekende nummers als Stromae – Papaoutai en Jason Derulo – Talk Dirty krijgt hij de voetjes van de vloer.

On Stage

Tijdens de 2 uur durende live set van La Fuente bevinden wij ons op het podium. Hier staan wij enigszins veilig om te voorkomen dat we helemaal onder de verf zitten. Vanuit hier hebben wij uitstekend uitzicht over de zaal en kunnen wij goed zien hoe het Duitse publiek uit hun dak gaat. Het geeft eens te meer aan hoe Populair onze Nederlandse dj’s in het buitenland zijn. We genieten van de kenmerkende La Fuente beats zoals deze ook te horen zijn in de nieuwe Full Colour podcast “Stormy Red” van la Fuente.

Hij krijgt het publiek mee in zijn energieke manier van draaien. Handjes gaan de lucht in en er wordt gesprongen en vrolijk spuit iedereen zijn of haar bus met verf leeg over elkaar. Ook zorgen de danseressen met hun verf pistolen ervoor dat er nog wat extra verf over de menigte heen wordt geschoten.

Line up & programmering

Afbeelding 001In tegenstelling tot feesten in Nederland valt ons op dat we in Nederland als publiek altijd moeten worden opgewarmd. Een dj moet hard werken om het publiek voor zich te winnen. In Nederland wordt een avond meestal rustig geopend waarna iedere dj het tempo opvoert.
Hier op Neonsplash gooit de eerste dj echter meteen het tempo en de beat erin en binnen no time gaat het publiek geheel uit zijn dak.
Dj’s die naast la Fuente het publiek vermaakte met hun muziek waren resident dj's zoals de Argentijnse Tommy Belgrano en de Dj Aber.

Level Prijzen

De meeste bezoekers hebben hun kaartje in de voorverkoop aangekocht voor 10 euro per persoon. Aan de deur waren deze avond nog enkele kaarten te verkrijgen voor het bedrag van vijftien euro.

Overige prijzen
Aan de bar moet er met cash geld betaald worden. Wel wordt er de mogelijkheid geboden om via een geldautomaat geld te pinnen. De drankprijzen vinden wij erg duur. Zo moet er voor een biertje 4 euro betaald worden. Dit is hiermee even duur als een Redbull. Verder kosten mixdranken minimaal acht euro en frisdranken 3 euro. Deze prijzen in combinatie met het trage barpersoneel zorgt bij veel bezoekers voor lichte irritatie.

Conclusie

Ondanks de wat slechte barservice en wat hoge prijzen hebben we een topavond gehad. Het feest vas de lange trip meer dan waard. Wij kunnen iedereen dan ook aanbevelen om een Neonsplash Paint Party te bezoeken. Later deze maand (30 november) zal in de Heineken Music Hall namelijk de eerstvolgende Nederlandse editie zijn van dit bijzondere verf feest.

Plus

  • Gratis parkeren
  • Goed bereikbaar
  • Gratis toiletten
  • Special effects (licht & verf)

Min

  • Lange wachttijd aan de bar
  • Lange wachtrij voor de deur
  • Hoge drankprijzen
  • Geluid was iets minder op enkele plaatsen (waarschijnlijk door het plastic

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws