Party report: I Love Techno [9 november 2013]

Steven Wiertz | 10 november 2013
party reports


Wat: I Love Techno
ilovetechnoWaar: Flanders Expo, Gent (België)
Genre : Techno & Electro
Aantal bezoekers : +/- 30000
Wanneer: 9 November 2013
Line Up : Baauer, Booka Shade, Chris Liebing, Disclosure, Fritz Kalkbrenner, Gsaffelstein, Goose, Knife Party, Laurent Garnier, Len Faki, Martin Garrix, Maxim (The Prodigy) dj set, The Bloody Beetroots (live), A.N.D.Y, Annie Mac, B, Bakermat, Bodhi, Breach, Carnage, Cashmere Cat, Claptone, Compact Disk Dummies, Cyris Hahn, Digitalism, Dillon Francis, Dj Falcon, Duke Dumont, Dusky, Faisal, Flosstradamus, Jackson and His Computerband, Jordy Dazz, Kölsch, Klangkarussell, Lazy Jay, Le Youth, Marcel Dettmann, Miss Kittin, Monstra, Nina Kraviz, Parachute Youth, Phase, Rl Grime, Wankelmut, Yellow Claw
Reporter: Steven Wiertz
Fotografie: Steven Wiertz

De negentiende editie van I Love Techno vond zaterdag 9 november plaats in het Flanders Expo gebouw in Gent. Dit feestje had een naam hoog te houden, en dat is ook zeker gebeurd. De organisatie heeft een knaller van een party neergezet waar nog lang over zal worden nagepraat.

Het begin van de avond

Op tijd vertrekken we met de auto vanuit Limburg richting Gent. Na een rit van ongeveer anderhalf uur komen we aan bij de Flanders Expo waar al bij aankomst meteen duidelijk werd waar we konden parkeren na het scannen van ons parkeerticket. Het in de rij staan, een controle door de security en het scannen van de tickets ging erg vlot bij alle bezoekers, waarna men na binnenkomst ook snel lockers kon huren en kon doorlopen via de “Chill Out- room naar de mainhall. Het feest kon beginnen!

Prettige indeling

Het feest is verdeeld over vijf area’s met elk een andere kleur: orange, red, blue, yellow en green, die allemaal met elkaar waren verbonden via de mainhall. In de mainhall trof men een uiterst verzorgde hal aan waar zowel eten als drinken te krijgen was, ook waren hier de doorgangen naar de “Chill out”-room en de doorgang naar de VIP-ruimte. Er werd goed gezorgd voor de bezoekers, in de mainhall was gratis water te krijgen en in de “Chill out” room kreeg je gratis oordopjes, condooms en educatie over drugs. Ook de EHBO en toiletten waren overal goed verspreid en gemakkelijk te vinden.

ILT1

En de muziek dan

Zelf begon ik de avond met Disclosure, zij maakten er al meteen een goede start van de avond van door lekker hun eigen klassiekers te spelen, datgene waar natuurlijk iedereen voor kwam. Na de dolle boel met Disclosure volgde Dusky, hij maakte de naam van I Love Techno waar met een gruwelijk lekkere set van techno, met zowel nummers van hem zelf als van andere artiesten. Het publiek ging na de al zo mooie set van Disclosure nog harder uit zijn dak. Klangkarussell volgde Dusky op door een heerlijke set te draaien met zowel vrolijke als diepe technomuziek met –natuurlijk- vrolijke deuntjes. Zijn eigen hit Sonnentanz is een voorbeeld van de algemene gehele set met vrolijke deuntjes. Het zorgde voor een heerlijk sfeertje. Hierna zijn we snel naar een andere room gegaan waar Martin Garrix het einde van zijn set aan het draaien was. Ondanks de enorme drukte in die room deed Martin Garrix waar hij goed in was: het publiek tot in de puntjes bespelen met een heerlijke set waar ook af en toe naast techno ook housemuziek naar voren kwam. Zoals verwacht viel dit bij het publiek in goede aarde. Wij sloten de avond af met Knife Party, een van de hoofdredenen waarom ik zelf naar I Love Techno wilde gaan. Deze set was voor mij het hoogtepunt van de avond. De sfeer zat de hele avond er al goed in bij het publiek, maar tijdens Knife Party met een set vol afwisselende dubstep en electrohouse was het bijna onmogelijk stil te blijven staan.

Toegankelijkheid rooms

Ondanks de goede indeling van het festival waren er natuurlijk veel mensen die tegelijk naar dezelfde artiest wilden kijken. Hierdoor waren natuurlijk afwisselend door de avond bepaalde rooms vol, maar had je niet het idee dat je nergens je kont kon keren. Jammer was dat er bij de ingang van elke room dranghekken in een soort van fuik stonden. Daardoor konden er tegelijk maar maximaal zo'n drie mensen naar binnen en dat zorgde voor het nodige drangwerk. Achter deze hekken was ook nog een grote schuifpoort die dicht ging op het moment dat een room vol was. Naar mijn mening hebben deze hekken voor de nodige opstoppingen gezorgd. Het veroorzaakte ook lange, onnodige wachtrijen bij rooms die niet vol waren.

ILT2

Sfeer

De sfeer zat er gedurende de avond goed in bij de bezoekers, er waren maar weinig lange gezichten te bekennen bij de feestgangers. Ook het personeel was altijd vriendelijk en behulpzaam, en snel. Joris, een Nederlandse feestganger die al jaren het feest bezoekt wist mij te vertellen: “I Love Techno is een feest waar je vooral voor de goede muziek en de sfeer komt. De prettige sfeer ligt hier nog een stuk hoger als bij andere feesten”.

Wat kost dat allemaal?

Een regulier ticket kostte 56 euro. Daarnaast kon je ook een regulier ticket aanschaffen met daarbij de downloadbare “Official I Love Techno 2013 mix”, deze koste 63 euro. Eten en drinken kon je aanschaffen met bonnen, per acht bonnen moest je 10 euro neerleggen. Drank zoals cola en bier kostte twee bonnen, Red Bull drie. Speciale drankjes of mixdrankjes tussen de vier en zes bonnen, de prijs lag dus ongeveer op dezelfde prijs als soortgelijke festivals, voor sommige zaken zoals Redbull zelfs lager. De toiletten kosten per keer 50 cent, ook kon je een armbandje kopen voor de toiletten voor de hele avond, deze kostte eenmalig 2 bonnen (€2,50).

ILT3

Conclusie

I Love Techno is een jaarlijks feest dat elke partyliefhebber moet bezoeken. Het feest behoort tot een van de vetste, grootste en toonaangevende feesten in België en dat is ook gebleken! Een tot in de puntjes verzorgde locatie, een heerlijke line-up- en een goede sfeer van de bezoekers maakte ook deze editie van I Love Techno tot een knaller van een feest.

[su_youtube_advanced url="https://www.youtube.com/watch?v=mOWMxvjqNHQ"]

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws