Party report: Blasterjaxx birthday bash

Rick Francissen | 12 november 2013
party reports


Wat: Blasterjaxx birthday bashblasterjaxx
Waar: VIP Room, Rotterdam
Genre : Electro house
Aantal bezoekers : +/- 750
Wanneer: 11 November 2013
Line Up : Blasterjaxx, Billy The Kit, Alvaro, Yves V, Mightyfools, Kenneth G, Punish, Oliver Twizt, Darkraver, Afro Bro's, Artistic Raw, Lady Bee, Outsider, Alvita, Revero, Tony Star, Badd Dimes, Ibranovski, Wiwek, Afrojack, Laidback Luke, Partysquad
Reporter: Duke van Putten

Vol verwachting klopt ons hart, misschien wel iets te veel. Snoop Dogg komt naar Rotterdam! Zijn aanwezigheid overshaduwt de toch wel de naam van de jarigen. Er stonden verschillende special guests op het programma en eerlijk gezegd konden we niet wachten tot de avond begon.sfeerhoreca (1)

Special guests

Een ding is zeker, de boys van Blasterjaxx pakken wel uit. The Partysquad, Laidback Luke en Afrojack zijn een aantal wapens die Blasterjaxx uit hun geheime voorraad tevoorschijn toveren. Voor mijn gevoel ging iedereen het meest los op The Partysquad. Het was sowieso een erg ‘kijk mij eens mooi zijn’ feestje, maar als er echt even gedanst werd was het toch wel op urban of wat herkenbare oudere house-bangers.

sfeerhoreca (2)Het publiek

De communicatie voor het event had misschien iets anders gemogen. Snoop Dogg werd gebruikt als boegbeeld voor de avond terwijl Blasterjaxx in het middelpunt had moeten staan. Door deze manier van communiceren heeft het feest wel wat verkeerde mensen aangetrokken die alleen voor Snoop Dogg kwamen en dus niet genoten hebben van de muziek van onder andere Blasterjaxx.
Aan de andere kant waren er ook de standaard VIP Room bezoekers. Dit soort types stonden alleen maar aan de zijkant stoer rond te kijken en een drankje te drinken zonder ook maar iets met de muziek te doen. Erg zonde voor zo'n kleine locatie want als deze vol had gestaan met echte Blasterjaxx-fans was de tent absoluut afgebroken.

VIP Room

De VIP Room is een dikke club met een mooi plafond vol knallende lichten. Goed, hard en vol geluid. Ook de service aan de bar was erg goed. Wat een groot minpunt was, was de enorme drukte. Heel de club stond echt helemaal vol en beweegruimte had je nauwelijks. Onder andere door de enorme drukte maar ook doordat de club een erg laag plafond heeft was de temperatuur wel wat aan de hoge kant.

ss4Snoop Dogg

De rap-legende Snoop Dogg was er echt! De spanning werd langzaam opgebouwd tot het moment dat hij binnen kwam. Een mc uit New York hield ons op de hoogte over zijn smsjes die hij van Snoop kreeg. Van tevoren wisten we al wel dat hij bij ons in de buurt was want Afrojack poste eerder deze dag al een foto van hem en de rapper in zijn eigen studio. Ook Afrojack kwam dus samen met Snoop Dogg langs.
Het optreden van Snoop Dogg bestond, niet geheel verbazingwekkend, uit de grootste hits van hem. Iedereen wilde een foto maken van de legende en ging daarna weer een beetje terug achter in de zaal. Ondertussen stonden er wel een aantal gasten te vechten. Dit bevestigde dat de sfeer niet top was deze avond.

sfeerhoreca (3)Conclusie

Met een prachtige club zoals de VIP Room en een fantastische line up had dit feest een enorm succes kunnen worden. Door Snoop Dogg als headliner naar buiten te communiceren bleven Blasterjaxx op de achtergrond en kwam er een ander soort publiek af op het feest. Dit resulteerde in een vreemde combinatie van verschillende mensen die niet losgingen op de muziek, maar alleen maar aan de zijkant stil stonden en rond te kijken. Daarbij was de club veel te vol. Bewegen was nauwelijks mogelijk en hierdoor steeg de temperatuur tot een tropisch niveau.

[tabs tab1="Plus" tab2="Min"]

[tab id=1]

  • Sushi en champagne bij binnenkomst
  • Line up
  • Verjaardag Blasterjaxx
  • Snoop Dogg

[/tab]
[tab id=2]

  • Enorme drukte
  • Te hoge temperatuur
  • Vreemd gemengd publiek dat alleen maar stilstond

[/tab]

[/tabs]

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws