Party report: Beatloverz - 5 years anniversary [16 november 2013]

Rick Francissen | 18 november 2013
party reports


Wat: Beatloverz – 5 years anniversarybeatlovers
Waar: Ahoy, Rotterdam
Capaciteit locatie : +/- 15000
Wanneer: 16 November 2013
Line-up : Leroy Styles, Roul and Doors, Benny Rodrigues & Franky Rizardo, Gregor Salto, Shermanology (live), Martin Garrix, Quintino, Vato Gonzalez & MC: Tjen, Darkraver & FeestDJRuud, WaxFiend, Biggi & Superior, Irwan & Lady Bee, Girls Love DJ's, FS Green, Dyna & Gio, The Flexican & MC: Sef, Yellow Claw, The Partysquad
Reporter: Shirley van der Bilt
Fotografie: Shirley van der Bilt

De partyanimals in Nederland die van lekkere beats houden konden dit weekend hun geluk niet op. Beatloverz vierde namelijk hun vijfjarig bestaan. Met een dikke line-up en de belofte dat er geen geluidslimieten zouden zijn gingen we met goede verwachtingen richting een uitverkocht Ahoy.
Eenmaal aangekomen werden we erg vriendelijk ontvangen door de organisatie van dit evenement. Dat de organisatie van dit evenement goed is wisten we al maar ook ter plekke konden we niks op ze aanmerken. Heel wat organisaties kunnen hier wellicht nog wat van opsteken!

Hoewel we direct binnenkwamen in de grote zaal waar de mainstage, de zogenaamde Rawbeatz-stage, zich bevond merkten we dat de zaal nog aardig aan het vollopen was en besloten daarom eerst te gaan kijken in de kleinere zaal waar de Loving Beatz-stage stond. Deze was al wel zo goed als vol. Hier begonnen Girls Love DJ’s net met hun set. Dat de dj’s voorafgaand aan Girls Love DJ’s de zaal al lekker hadden warmgedraaid was te merken, de temperatuur was hier al behoorlijk gestegen.

Ahoy

Ahoy is een goede locatie om feesten als deze te geven. Makkelijk bereikbaar, veel parkeergelegenheid en natuurlijk lekker groot. Zelfs van de tribunes mag je gebruik maken tijdens het feest, en verrassend veel mensen deden dit dan ook. Daarnaast merk je dat ze gewend zijn grotere evenementen in huis te hebben, alles loopt netjes door en wordt goed in de gaten gehouden.

Prijzen

Dat de prijzen op indoor feestjes altijd iets duurder zijn dan op outdoor festivals is inmiddels wel duidelijk gebleken. Ook in de Ahoy ben je wat meer geld kwijt voor een muntje. Hier betaalde je voor 3,5 munten 9,80 euro. Dat is dus 2,80 euro per muntje waar je bier of fris voor kon kopen. Een wijntje kostte je anderhalf muntje en water of Smirnoff twee. Een mixje was volgens de normale standaard; drie muntjes.

1BeatLoverz2013Clublifeedm_1

Entertainment

Bij binnenkomst bij de Rawbeatz-stage waren we meteen al onder de indruk. De stage kwam als het ware op je af en oogde prachtig. Met heel veel led-verlichting, grote discobollen en vleugels naar de zijkant leek het een soort ruimteschip die zowel in breedte als hoogte de zaal vulde. Petje af hiervoor!

En niet alleen aan de stage was veel aandacht besteed, aan de hele show gedurende de avond was gedacht. Bij binnenkomst werd je al verwelkomt door een brassband, waardoor het zelfs in de gangen van de Ahoy een feestje was en er werd volop gedanst. Op de mainstage waren er (natuurlijk) dansers en danseressen, ditmaal in grote champagneglazen maar ook steltenlopers door het publiek, touwdansers, een dwerg en vuurspuwers hebben we voorbij zien komen. Het oog wilt ook wat, en daar is Beatloverz absoluut in geslaagd.

Keiharde Beatz

De belofte dat er geen geluidslimieten zouden zijn heeft Beatloverz waargemaakt. Op het geluid was niks aan te merken en de bass stond lekker hard. Nadat wij onszelf hadden warmgedraaid met Girls Love Dj’s besloten we naar de mainstage te gaan om nog een stukje mee te krijgen van Benny Rodriquez en Franky Rizardo. De zaal was al aardig volgelopen en ging al lekker los.

Opvolgend was het tijd voor een Grammy genomineerde Gregor Salto, die met een spectaculaire opening met de brassband en een zanger het feest liet losbarsten. Van latin beats ging hij steeds wat hardere house draaien zodat Shermanology het stokje kon overnemen. Ook zij hadden veel aandacht aan hun set gegeven. Een nieuwe intro, nieuwe eigen nummers en het nummer Can’t Stop Me Now werd akoestisch ingezet met een man achter een piano. Dit was prachtig en de zaal was er zo goed als stil van. Samen met Gregor Salto waren zij het hoogtepunt van de avond.

2BeatLoverz2013Clublifeedm_3

Een minpuntje van de avond was toch wel de late verschijning van Martin Garrix. Hoewel hij direct na Shermanology stond ingepland, kwam er een voor ons onbekende dj achter de draaitafels staan. Het publiek snapte het niet, en de dj kreeg hen dan ook moeilijk mee. Na een introfilmpje, die overigens voor elke dj werd vertoond, kwam daar dan toch Martin Garrix tevoorschijn en met zijn 'Project T'-Remix van Dimitri Vegas & Like Mike, in combinatie met vuurwerk, barstte het feest meteen weer los.

Quintino stond ook op de line-up en met een een potje crowdsurfing van mister Quintino himself in een rubberbootje hebben wij ons ook tijdens zijn set prima vermaakt. Vato Gonzalez lieten we even aan ons voorbij gaan en verder namen we nog een kijkje bij de Loving Beatz-stage waar Yellow Claw het publiek lekker aan het opzwepen was. Aan Partysquad de eer om op deze stage af te sluiten, terwijl FeestDJRuud ditzelfde op de mainstage deed.

Conclusie

Dat dit wel eens een leuk feestje kon worden wisten we eigenlijk van tevoren al, aangezien de line-up gewoon best wel dik was. Maar Beatloverz heeft onze verwachtingen overtroffen, en hoe! Dat dit feestje een heel breed publiek aantrekt zegt misschien ook wel genoeg. De sfeer, de muziek, entertainment en de strakke organisatie van dit feest zorgt ervoor dat dit feestje een hoge plaats krijgt in onze favorietenlijstje van indoorparty's!

 

Plus

  • Strakke organisatie
  • Goed geluid
  • Entertainment
  • Uitdelen van lichtgevende foamsticks

Min

  • Temperatuur in kleinere zaal
  • Druk bij de wc’s
  • Prijzen muntjes

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws