Party report: We Are Electric [16 november 2013]

Rick Francissen | 18 november 2013
party reports


Wat: We Are Electric
Waar: Klokgebouw, Eindhoven
Genre: Electro, Hip-hop, House & Trap
Aantal bezoekers:
Wanneer: 16 November 2013
Line Up: Major Lazer, The Bloody Beetroots (live), Diplo, Hudson Mohawke (dj set), Green Velvet, Goose, Huoratron, RL Grime, Black Sun Empire, Yellow Claw, The Flexican & MC SEF, Tom Trago, Dekmantel Soundsystem, Eelke Kleijn, Joost van Bellen, Olivier Weiter, Guerilla Speakerz, Raving George, STWO, Jameszoo, Spacegirls, Piro, The Longman
Reporter: Céline Schokker
Fotografie: Bart Heemskerk (We Are Electric)

‘’We believe in the new generation of exciting electronic music acts and powerful stage performances. We want to put the rock in the rave and create a energetic music experience.’’

3fm presents WE ARE ELECTRIC! Een elf uur durend festival met grote namen en opkomend talent in 3 verschillende area’s. In de voorverkoop zijn er maar liefst 7.000 kaarten over de toonbank gevlogen en op de website stond al enige tijd vermeld dat het feest lang en breed was uitverkocht. Met hoge verwachting gaan óók wij richting het Klokgebouw in Eindhoven, “the city of lights’’.

weaarre

Nette organisatie

Onze entree verliep vlotjes en de routing was wat ons betreft perfect. Eenmaal binnen liepen we direct tegen de balie van kluisjesverhuur aan. Na het opbergen van onze spullen konden we meteen door naar de centraal gelegen muntenbalie in de chill area. Deze zaal was van alle gemakken voorzien. Zo stond er bijvoorbeeld een sigarettenbalie, meerdere eetkraampjes en was er een speciale waterpijp-lounge.

bloddyKnallende muziek

Bij binnenkomst in de Magnetic Area stromen we direct in een zee van feestende mensen. Het hoogtepunt van de avond was hier duidelijk de The Bloody Beetroots (live). Met een punkdrummer die het ritme aangeeft knalt de rest van de band harde electro de zaal in. Een geweldadige set waarbij de climaxen je om de oren vliegen! Al zwetend van het springen en gek doen gaan we door richting de Estatic Area..

Major Lazor is op dit moment aan zet. Het alter-ego van Diplo en Switch, aangevuld met een leger van artiesten, danseressen en mc’s. Een van de grote favorieten van de avond! Het publiek is door het dolle heen en de ene zieke plaat na de andere wordt erin gemixt. De set wordt ondersteund door een oogverblindende lichtshow en super dikke entertainment zoals het crowdsurfen in een opgeblazen luchtbol, confetti, slingers en ga zo maar door. Gekkenwerk! Ook de volgende acts, Yellow Claw en Diplo himself, blazen werkelijk waar het dak eraf. Even rustig bijkomen zit er niet in vanavond, door naar de Electric Area..

De jongens van Dekmantel Soundsystem staan op dit moment hun muziek ten gehore te brengen op de Electric stage. De laatste act van dit festival is een, zoals verwacht, diepe en credible set. Op-en-top kwaliteit en een mooie afsluiting van onze avond. Helaas tijd om naar huis te gaan.

lalfajeConclusie

Overall gezien was het een fantastische en innoverende avond. Het entertainmentniveau was zeer hoog, de programmering was top, de visuals waren betoverend en het professionalisme van de organisatoren droop er vanaf. We Are Electric zal jaarlijks terugkeren en ook wij zijn er volgend jaar graag weer bij!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws