Party report: Focus - The Lost City [6 december 2013]

Rick Francissen | 9 december 2013
party reports


focusfolder

WatFocus - The Lost City
Waar: Lucky The Feel Good Provider, Rijssen
Wanneer: Vrijdag 6 december
Line up: Frequencerz, Angerfist, E-Force, Main Concern, Goatbusters, Radical Redemption, D-Forze, D-Stract, Diamanic, Hyper Actives, Malúa, Maximumraver, The Shade MC: Villain
Reporter: Shannon Bontrop
Fotografie: Focus

Met een line up zoals deze verwachtten we niet dat we naar de andere kant van het land hoefden af te reizen. Ondanks dit waren we erg enthousiast en stapten we de auto in voor een twee uur durende rit naar Rijssen.

Locatie

Lucky in Rijssen is van zichzelf al een mooie locatie met sfeer en erg goed geluid, maar de organisatie had duidelijk aandacht besteed aan de aankleding van het feest. Bij binnenkomst stond er een oude auto en ook over de main stage was goed nagedacht. Een stalen constructie op het podium gaf de zaal meteen een duisteren sfeer die perfect paste bij de line-up. In de hal tussen de twee zalen waren twee graffiti artiesten bezig om een kunstwerk te creëren. Elke keer als je even naar de WC moest of muntjes ging halen was de tekening anders.

De airco draaide op volle kracht waardoor er vol gas gefeest kon worden en ook was de locatie voorzien van een cafetaria waar je voor een prima prijs een hapje kon eten.
Onze auto konden we gratis parkeren. Iets wat tegenwoordig niet meer van zelfsprekend is. Ook de garderobe was gratis en een consumptie munt kosten twee euro. Wie geen zin had om midden in de drukte te staan met zijn drankje kon gebruik maken van het balkon. Vanaf hier kon je over de feestende mensen massa heen kijken en maakte je toch nog onderdeel uit van het feest.

focus

Het feest

Wij kwamen tijdens de set van Main Concern aan in Rijssen en voelde meteen dat de sfeer goed was. Na het inkopen van een paar consumptiemunten deden we zoals altijd eerst een rondje door het gebouw en een gezamenlijk eerste drankje. De kleine zaal voelt meer als een lounge room dan een feest zaal. De lichten branden wel maar tegelijk knalt ook hier een hoog BPM uit de speakers. Snel terug naar de grote zaal, hier gaat het gebeuren! Het feestende publiek was duidelijk nog in de warming-up fase maar langzaam werd het steeds drukker. Toen de laatste track van Main Corner door de zaal galmde was de zaal helemaal vol. De volgende artiesten waren dan ook niemand minder dan de mannen van de Frequencerz. Maar wacht eens even? Waarom gaat het licht ineens uit? Waarom deze spooky muziek? Onder begeleiding van een duister muziekje kwamen ze strak in pak het podium opgelopen. De mannen waren beide geschminkt en één van hen had een honkbal knuppel in zijn handen. Het was duidelijk, vanaf nu gaan alle remmen los.

Niet alleen de Frequencerz maar alle artiesten waren door de make-up gehaald en kwamen ergens uit de zaal het podium opgelopen. Geen standaard MC praatje met: “Doe de handjes op elkaar, hier zijn ze!” maar een opkomst die volledig bij het thema en de sfeer van de avond pasten.

Als er één artiest is die een extra applausje verdient dat is het Radical Redemption. Zijn set duurde maar liefst twee uur en hij heeft werkelijk alles gegeven. Continu ging de zaal los op de meest rauwe geluiden van de held uit het oosten. De danseressen waren aangepast aan het thema en toen ze met vuur begonnen te spuwen was het feest helemaal compleet. Eén nadeel, de benzine die de dames uit hun mond het publiek in spuugde zorgde ervoor dat de vloer spekglad werd. Gelukkig liet niemand zich hierdoor tegen houden en het feest ging net zo hard door.

HARDCORE!

Alsof het allemaal nog niet hard genoeg ging sloten ze de avond af met de enige echte Angerfist. En net als je denkt dat iedereen nu toch wel een keertje moe is doet iedereen er nog een schepje bovenop. De hardcore knalt uit de speakers en overal waar je kijkt zie je vuur en lichten.
Om vijf uur moeten we er dan toch aan geloven. Focus – The lost city was voorbij. Via de gladde vloer in de hal begeeft iedereen zich naar de uitgang.

focus1

Conclusie

De organisatie heeft een geweldig feest afgeleverd waar we nog lang over na zullen praten. De sfeer was goed, de show klopte, het geluid was goed en je had echt het idee dat je even in een andere wereld was.
De zelfde organisatie organiseert 14 februari een gelijkwaardig feest op dezelfde locatie. Dangerouzmind. Hierbij zullen onder meer Zatox, Tartaros, Jack of Sound en Noize Suppressor hun draaikunsten komen vertonen. BE THERE!

Plus

- Goede prijs/kwaliteit verhouding
- Goed bereikbaar
- Mooie locatie/aankleding
- Goede sfeer

Min

- Zaal twee viel tegen qua aankleding/sfeer
- De vloer om de zaal heen was glad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws