Party report: Life In Color [14 december 2013]

Rick Francissen | 15 december 2013
party reports


lifeincolorWat: Life In Color
Waar: Ahoy, Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 14 december
Line up: Nicky Romero, Quintino, Lucien Foort, Wildstylez, Dyna, 4tezian
Reporter: Anna Zhuravel
Fotografie: ID&T

Nederland is een uniek feestconcept rijker geworden. Sportpaleis Ahoy opende zijn deuren voor de bezoekers van de werelds grootste paint party Life in Color. Wat in 2006 als een gezellig studentenfeest in Florida begon, is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest populaire dance-feesten. Goede muziek, mooie shows en vele liters verf bezorgen feestgangers in de hele wereld al jaren een unieke ervaring, en dat kon Nederland natuurlijk niet lang meer missen. Op zaterdag 14 december werd Life in Color voor het eerst gehouden in Rotterdam.

Goed voorbereid naar een feest

De deuren gingen om tien uur open en de eerste bezoekers stormden naar binnen. Beveiligers hadden het maar al te druk met het fouilleren: de meeste feestgangers hebben goed geluisterd naar advies van de organisatie en kwamen bepakt met tassen extra kleding. Alle bezittingen gingen gewoon de lockers in, die voor zeven euro te huur waren. Zoals het tegenwoordig op vele grote feesten gaat, was je Inclusief 12.50 euro parkeerkosten al bijna twintig euro kwijt, voordat je binnen was.

Bekende feestlocatie

Ahoy is een populaire feestlocatie en hierdoor niet onbekend voor de liefhebbers van dance-feesten. Life in Color werd gehouden in één hal, die tot een grote dansvloer was omgetoverd. Wie van een uitzicht van boven wilde genieten, kon zonder moeite een plekje vinden op één van de tribunes. Op de tussenverdieping in aanloop naar deze chill-out bevonden zich ook nog verbazingwekkend schone en rustige wc’s. Het enige nadeel boven was een zeer slechte akoestiek. Het genieten van het uitzicht op de dansvloer ging daarom niet echt samen met het muzikale genot.

Voor een evenement met de grote als dat van Life in Color was het redelijk betaalbaar. Eén consumptiemuntje kostte 2.50 en was gelijk aan één biertje, fris, Flugel of een Boswandeling. Voor een glas wijn, flesje water, red bull of Jillz betaalde je anderhalve munt. Cocktails waren iets duurder: drie tot drie en halve munt.

life2

De keuze aan eten was lekker Nederlands. Zo kocht je een broodje kipsaté voor twee muntjes, een broodje Unox of kroket voor anderhalve munt, een stukje pizza of tosti ham-kaas voor anderhalve  munt of een patat met mayo voor één muntje. Voor de suikerbeesten waren er stands met raket-ijsjes voor één muntje per stuk of lekkere swirls voor twee muntjes.

Naast de bars en food shops was er ook nog een grote paintshop in de zaal. Voor twee muntjes per stuk waren daar flessen felgekleurde verf verkrijgbaar. De bezoekers moesten wel geduld hebben want de shop ging pas om kwart voor één open. Voor die tijd waren aan de balie alleen maar gratis plastic tasjes voor mobiele telefoons uitgedeeld. Zoals het in de loop der avond is gebleken, was dit geen overbodige luxe.

Afwachten en aftellen

De muzikale aftrap werd om tien uur gedaan door DJ 4Tezian. Naarmate zijn set vorderde, werd het steeds drukker. Mensen kwamen vrij vroeg naar het feest om op tijd te zijn voor de eerste grote paint splash. Toen om elf uur DJ Dyna achter de draaitafels stond, was de zaal al voor driekwart vol. Hoewel ID&T via social media een goede indruk heeft gegeven van wat men van Life in Color kon verwachten, was er een enorme spanning in de zaal. Om twaalf zorgde Quintino voor een dansexplosie, alleen de eerste verfexplosie liet nog op zich wachten. De eerste paint splash werd pas om klokslag één uur verwacht.

Verf kon niet op

Stipt om kwart voor één stormden bezoekers massaal naar de paintshop. De service daar was overigens een stuk sneller dan bij de verkooppunten van eten en drinken. Flessen verf vlogen de shop uit en werden meteen gebruikt om medebezoekers bij te kleuren in aanloop naar de eerste verfexplosie. Wie schoon wou blijven had thuis moeten blijven.

Klokslag één uur nam Nicky Romero de draaitafels over en zorgde in combinatie met de langverwachte paint splash ervoor dat alle remmen los gingen. Entertainers spoten met grote verfpistolen liters groene en roze verf over de bezoekers heen. Mensen die vooraan stonden kregen een echte verfdouche en het publiek in de zaal ging helemaal uit zijn plaat. Alle grenzen waren ineens vervaagd, bezoekers waren ineens één gekleurde happy family geworden. Niemand was bang om vies te worden, wildvreemde mensen gooiden verf uit de flessen over elkaar heen, gingen met elkaar dansen, omhelsden elkaar en namen veel foto’s van elkaar. De sfeer voelde geweldig aan.

Volop entertainment

Naast muziek en verf was er volop entertainment op het podium. Bijna heel de tijd was deze gevuld met acrobaten, steltenlopers en schaars geklede danseressen. Ook pakten de artiesten af en toe de verfpistolen en leefden zich vervolgens uit door de verf het publiek in te schieten. Al met al hebben dj’s en entertainers een geweldige performance neergezet. Lichtshow, verf, co2-kanonnen, confetti en black light maakten het totale pakket spectaculair.

life1

Vele bezoekers zijn tot het einde gebleven, alleen na de set van Nicky Romero werd bij velen duidelijk dat de verf op waterbasis aardig koud aanvoelde, zeker halverwege de maand december. Daardoor werd het bij de set van dj Lucien Foort een stuk minder druk bij het podium: De grote mensenmassa was langzaam iets naar achteren teruggetrokken. Verfpistolen reikten namelijk tot ongeveer een kwart van de zaal. De echte die hards zijn natuurlijk helemaal tot het einde onder de verfdouche gebleven. Ze genoten volop van de harde beats van Wildstylez.

Droog naar huis

Ondertussen probeerden andere bezoekers zich te laten drogen in de rookruimte. Deze was in vorm van een tent buiten Ahoy gevestigd. In de tent stond één warmtelamp die jammer genoeg net niet voldoende warmte produceerde. Schone kleding en handdoeken in de lockers hadden uiteindelijk veel meer nut.

Het feest was in meerdere opzichten zeker geslaagd. Ten eerste gaf de verf en het entertainment een extra dimensie aan de muzikale optredens van de Nederlandse dj’s. Daarbij verliep alles erg soepel en kregen de feestgangers waar voor hun geld. De organisatie en service waren dus top. Life in Color in Nederland is zeker voor herhaling vatbaar, alleen, als het kan, liever in wat warmere seizoen.

Plus

  • Mooi entertainment
  • Goede sets
  • Indrukwekkende show
  • Unieke verf ervaring
  • Redelijk betaalbaar

Min

  • Enkel goed bereikbaar met de auto
  • Koud in verband met de verf

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws