Party report: Nacht van Time Out! [14 december 2013]

Rick Francissen | 16 december 2013
party reports


timeoutWat: Nacht van Time Out!
Waar: Time Out, Gemert
Wanneer: Zaterdag 14 december
Line up: Gunz For Hire, Yellow Claw, Marc Dubois, Pato, dj Tiago, Piet, Myron
Reporter: Robbert Ebbers
Fotograaf: Robbert Ebbers

‘Vandaag bestaan we 18 jaar en dat moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden!’ Deze zin werd overal gecommuniceerd door Time Out voorafgaand aan de avond. En dat het uitgebreid gevierd moest worden heeft heel Gemert en omstreken goed begrepen. Hoewel de avond gekenmerkt werd door de enorme drukte, was het er toch eentje voor in de boeken van menig hardstyle-liefhebber.

Time Out

Time Out is een uitgaanscentrum gevestigd op industriegebied Wolfsveld in het Brabantse Gemert. Met een capaciteit van ruim 5.000 personen is Time Out één van de grootste discotheken van Nederland. De locatie heeft unieke audio-visuele installaties die al een bezienswaardigheid op zichzelf zijn. Vooral de lichtinstallatie in ‘The Sub’ is een van de gaafste systemen die ik ooit heb mogen zien als bezoeker. De Time Out werkt met een eigen busdienst die bezoekers ophalen langs diverse routes, maar ook voor auto’s en fietsen hebben ze een uitgebreide parkeerplaats.
De zalen bieden voor ieder wat wils (Top40, hardstyle/hardcore, Apres Ski maar ook Rock), al kwamen vanavond de meeste bezoekers toch wel voor de hardstyle vanwege Gunz for Hire. Ook wij waren hier heel de avond te vinden.

1

Gunz for Hire

Op 18 mei 2013 gaf Gunz for Hire in 013 in Tilburg het startschot voor een eigen intieme tour door Nederland. De missie van de tour is simpel: iedereen injecteren met het dodelijke Gunz for Hire virus. Met geladen wapens, vol met nieuwe tracks, wacht een totale vernietiging. Een jaar na hun explosieve entree in de hardstyle scene – op Decibel outdoor in 2011 – deed Gunz for Hire een stapje terug in Nederland. In de luwte werd gewerkt aan nieuwe tracks en buiten het zicht van Nederland tourden de gemaskerde mannen de wereld over. Inmiddels hebben ze alweer op de nodige festivals gestaan in ons kikkerlandje (waaronder Qlimax 2013 waar zij het anthem voor mochten verzorgen). Met deze tour wilden ze ook een aantal intieme clubs aandoen, waaronder de Time Out.

Eerlijk is eerlijk, twee gemaskerde mannen in pak met een gangster-mentaliteit doen het goed bij het hardstyle publiek. Openen met een intro die speciaal is gemaakt voor deze set van een half uur waarin alle bezoekers worden aangesproken om ‘hun wapens erbij te pakken’ en vervolgens doorknallen met tracks als ‘Swagger’, ‘The Dopeman’ en ‘Kings of the Underground’ zorgen ervoor dat het publiek helemaal uit zijn dak gaat. Er kwamen ook een aantal nieuwe tracks voorbij die, hoe kan het ook anders, helemaal aansluiten op de rest van de set.
De act wordt helemaal compleet als er honderden dollars de zaal ingeblazen worden waarop de maskers van Gunz for Hire afgebeeld staan.
In december van dit jaar zijn ze nog twee maal te zien in Nederland (in Fox en in de Matrixx).

Adaro solo

Waarom laten we Adaro de avond niet geheel in stijl afsluiten aangezien hij toch al aanwezig is, dacht de organisatie? En zo geschiedde. Terwijl de hele zaal nog steeds bomvol stond heeft Adaro in samenwerking met MC Renegade het publiek nog anderhalf uur lang getrakteerd op een set met veel drive zoals we gewend zijn van deze man. Zijn eigen tracks kwamen natuurlijk voorbij, maar daarnaast ook veel tracks van collega-producers als Chain Reaction, Radical Redemption en E-Force.

2

Te druk

Een van de gestelde eisen om een geweldige avond te hebben is dat je als bezoeker de ruimte hebt om bewegen en te lopen. Dit kon echter niet deze avond. Wij hebben ons evenals veel andere bezoekers geërgerd aan de overvolle club. Muntjes kopen en een wc-bezoek kostte ons veel teveel tijd. De irritatie kwam de sfeer niet ten goede, want er hing op een gegeven moment een gespannen en agressieve sfeer. Mede doordat het overal vast stond hebben we ook niet de kans gepakt om een kijkje te nemen bij bijvoorbeeld Yellow Claw.
Belangrijke zaken als fouilleren hebben ook sterk geleden onder de drukte, want bijna iedereen kon gewoon doorlopen bij de security om de drukte het hoofd te bieden.

Prijzen

De prijzen deze avond waren erg mooi op niveau. Consumptiemunten kostten €2,10 en de entree was maar acht euro. Daarbij was de garderobe ook nog eens gratis. Ook geen gebrek aan etenswaren in Time Out. Zo kon je met je munten bijvoorbeeld shoarma, kebab, pizza en patat kopen.

Conclusie

Het was een leuke en vermakelijke avond, maar de organisatie liet wel een steekje vallen. Het was te druk en dit kwam de sfeer en wachttijden niet ten goede. De mannen van Gunz for Hire hebben weer eens laten zien hoeveel fans zij achter zich hebben staan. Hun optredens blijven keer op keer boeiend door de interactie met het publiek.

Plus

- Gunz for Hire
- Adaro
- Prijzen
- Ruime keuze wat betreft etenswaren

Min

- Hitte in de zaal
- Drukte
- Agressieve sfeer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws