Party report: Doomsday festival [21 december 2013]

Rick Francissen | 24 december 2013
party reports


doomsdaylineWat: Doomsday festival
Waar: Antwerpen Expo, Antwerpen
Wanneer: Zaterdag 21 december
Line up: O.A. Sven Väth, Extrawelt (live), Ten Walls, Len Faki, Ben Klock, Blawan
Reporter: Denise van Riemsdijk

Het Doomsday Festival in de Antwerpen Expo is met een zeer gevarieerde line-up een bijzonder festival. Met zowel een main area met verschillende stijlen aan elektronische muziek als meer dedicated stages voor techno, bass en crossover was er voor ieder wat wils.

Locatie

Het festival vindt plaats in Antwerpen Expo. Dit is via Antwerpen Centraal binnen tien minuten makkelijk te bereiken per tram. De locatie bestaat uit verschillende hallen, afgezet met zwarte doeken. Je kan het qua locatie gevoel een beetje vergelijken met Time Warp in de Jaarbeurs Utrecht, maar dan in het klein.

Geluid

Het geluid was niet de gehele nacht perfect. In het begin was er in de techno-zaal enorm veel verschil tussen hard en zacht. Ook was er af en toe spraken van een vervelende echo. Dit werd rond een uur of 0.00 gelukkig wel een stuk minder. In de mainstage-zaal hebben we alleen maar goed geluid gehad.

Service

Op het festival iedereen is iedereen uiterst vriendelijk. Hoewel de aanwezige politie buiten het festival zorgde voor een gespannen sfeer. Nederland kan qua kluisjesbeleid nog wat leren van België. Je hoeft alleen maar een borg te betalen die je aan het einde netjes weer terug krijgt. Daar worden wij nou vrolijk van!

Prijzen

Voor tien euro krijg je 8 bonnen. Wij konden ons geluk niet op, lekker eens goedkoop drinken voor de verandering. Maar helaas, voor een consumptie leverde je 2 bonnen in. Wat drankprijzen betreft staat het dus gelijk aan de meeste feestjes in Nederland. Voor het kaartje zelf betaalde je 40 euro, voor een dergelijke line-up een bijzonder nette prijs.

Line-up

Grote namen zoals Blawan, Len faki, Ben Klock en Extrawelt zijn maar enkele namen van een ontzettend goede techno line-up. Deze line up was veel belovend, en het eind resultaat was dan ook zeker wat we verwacht hadden. Ontzettend goede sets, en er werd vanaf het begin meteen geknald. Dat zien we lang niet op alle feestjes helaas.

Kwaliteit

De locatie zelf was weinig bijzonder. Wel hadden ze het intiem aangekleed met vette visuals en mooie lasers. Niet te overdreven werd je getrakteerd op mooie visuele effecten.

Sfeer

Dit feest had alle ingrediënten om er hét feest van het jaar van te maken. Door een sterke en strakke line-up hoefde je ook niet ontzettend moeilijke keuzes te maken. Muzikaal was het een prachtige avond. Het begon meteen hard, en hoe later het werd, hoe harder het werd. Het publiek daarentegen was niet wat wij van feestjes gewend zijn. Mensen waren ontzettend dronken en liepen tegen iedereen aan.

De eerste drie uur ging er ook bijna niemand los. Navraag bij de organisatie leert ons dat dit van doen heeft met de milieuwetgeving in België, waardoor het geluid aan het begin van de avond ook zacht stond. Hierdoor waren mensen bezig met praten, maar vooral ook met heel veel bier drinken. Erg jammer wat ons betreft, want het festival verdient een betere respons dan dit.

Ik ben nog wat andere Nederlanders tegengekomen die eigenlijk precies hetzelfde dachten als dat wij deden. Muzikaal was het een prachtavond, maar door het publiek kwam dit niet helemaal tot zijn recht. Zonde. We hopen dat een volgende Doomsday wat meer publiek trekt die wel komen waar een dergelijk feest voor bedoelt is: dansen tot je erbij neervalt!

Plus

  • Goedkope kluisjes
  • Goede line-up
  • Vette visuals

Min

  • Dronken mensen
  • In het begin slecht geluid

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws